OSKARSHAMN. I juli månad blev tre tonårstjejer sexuellt ofredade på en festival i Oskarshamn. Händelsen blev anmäld direkt men det är först nu flera veckor senare som allmänheten och pressen får reda på anmälan. Enligt polisen beror det på att anmälan ”hamnat mellan stolarna”.

övergrepp

Främlingars lust att begå övergrepp mot nordiska kvinnor och barn verkar aldrig ta slut.

Attackerna på nordiska flickors sexuella integritet verkar aldrig ta slut. För ett antal veckor sedan blev tre tonårstjejer offer för sexuella ofredanden under festivalen Latitud 57 i Oskarshamn. Tjejerna ska ha stått och dansat när en grupp främmande män kommit mot dem och börjat tafsa på deras kroppar. En 16-åring blev senare identifierad och har blivit delgiven misstanke om brott.

— Flickorna har hörts och vi har haft en 16-åring inne på förhör, säger Anders Pernius vid polisen i Oskarshamn.

Varför allmänheten och media först nu fått reda på händelsen tror Pernius handlar om att det ”hamnat mellan stolarna” och inte för att polisen försökt mörka händelsen:

— Vi brukar vara ganska öppna, men det här kan ha hamnat mellan stolarna. Det är absolut inte fråga om att vi skulle ha mörkat det här.

Han fortsätter och bekräftar den allmänna bilden av polisens situation i Sverige.

— Vi har ont om folk och vi måste prioritera bland ärendena.

Trots att tre tonårstjejer blivit utsatta för en grupp främmande män som tafsat på deras kroppar så är polisen i Oskarshamn nöjda med sitt arbete under festivalen.

Källa:
Tre tjejer anmälde tafsande män på Latitud 57


  • Publicerad:
    2016-08-05 20:20