Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Uppgifter: Stefan Löfven i krismöte om Estonia i Finland – nya uppgifter sägs komma i ny dokumentär

ESTONIAKATASTROFEN. Toppolitiker från Estland, Finland och Sverige möts för att hantera ny rapportering kring förlisningen av Estonia.

Nyhetstidningar i USA slutar visa ”mugshots” – ”förstärker negativa stereotyper”

UTRIKES. Tidningar ägda av Gannet, USA:s största tidningsutgivare, har slutat att publicera så kallade ”mugshots” – förbrytarfoton. Detta eftersom dessa ofta visar svarta och bruna människor och på så sätt ”förstärker negativa stereotyper”.

FILM: Nya Tider granskar HVB-hem i ny dokumentär

MÅNGKULTUREN. En avslöjande videodokumentär berättar om missförhållandena på HVB-hem i Sverige. Inte endast rasfrämlingar beter sig illa, utan även kommunpolitiker och tjänstemän som mörklägger problemen. Sanna Hill på tidningen Nya Tider har gjort en avslöjande dokumentär om HVB-hem i södra Sverige. Situationen på hemmen är ofta katastrofal, liksom effekterna på samhället. Resurser förstörs och slösas […]

Myndigheterna skyddar pedofilerna i Lügdeskandalen

PEDOFILI. I tyska Lügde har en pedofilskandal rullats upp som anses vara en av de värsta någonsin. Även socialtjänsten och poliser misstänks för att ha deltagit i barnvåldtäktsverksamheten. Myndigheter och politiker har mörkat historien.

Tre tjejer blev sexuellt ofredade – polisen “glömde bort” anmälan

OSKARSHAMN. I juli månad blev tre tonårstjejer sexuellt ofredade på en festival i Oskarshamn. Händelsen blev anmäld direkt men det är först nu flera veckor senare som allmänheten och pressen får reda på anmälan. Enligt polisen beror det på att anmälan ”hamnat mellan stolarna”.

Flera fall av våldtäkter och övergrepp på sommarens festivaler

MÅNGKULTUR. Sommarens festivaler har börjat komma igång på riktigt och bara under de senaste dagarna så har ett stort antal våldtäkter och sexuella ofredanden anmälts från olika festivaler runtom i landet.

Asylsökares brott hemligstämplas av polisen

VÄRMLAND. Polisen har valt att hemligstämpla uppgifter om hur mycket brottslighet som sker på asylboenden då de för närvarande håller på att analysera invandrarkriminaliteten som växer fram i kölvattnet av asylinvandringen.

Polisens interna direktiv: “Rapportera inte signalement”

STOCKHOLM. Nu har det avslöjats att polisen fått ett internt direktiv om att inte rapportera signalement då man kan uppfattas som ”rasistisk” av allmänheten.

Nyheter Idag: DN mörkade själva nyheten om sexövergreppen i Stockholm

MEDIA. DN kritiserade idag polisen för att de mörklagt sexövergreppen som invandrare utsatte unga flickor för på ungdomsfestivalen ”We are Sthlm” 2014 och 2015. Nu menar Nyheter Idag att DN själva mörkat nyheten tidigare då de fick information om övergreppen redan förra året. Ett inspelat telefonsamtal från en journalist visar också att DN fick upp intresset för nyheten efter sexattacken i Köln.

Polisen: Vi mörklägger invandrarbrott för att motarbeta SD!

SKANDAL. DN har idag avslöjat att polisen mörklagt sexövergrepp som invandrare begått två år i rad på en ungdomsfestival i Stockholm. Polisen erkänner nu att man mörkar invandrarbrottslighet för att motarbeta Sverigedemokraterna.