SKANDAL. DN har idag avslöjat att polisen mörklagt sexövergrepp som invandrare begått två år i rad på en ungdomsfestival i Stockholm. Polisen erkänner nu att man mörkar invandrarbrottslighet för att motarbeta Sverigedemokraterna.

Idag har det avslöjats att polisen i Stockholm mörklagt att invandrare utsatt unga flickor för sexövergrepp på ungdomsfestivalen ”We are Sthlm”. Polisen säger öppet att man mörklägger nyheter av det här slaget för att man gynnar Sverigedemokraterna om man rapporterar sanningsenligt vad som händer i Sverige.

— Det här är en öm punkt, vi vågar ibland inte säga som det är för att vi tror att det spelar Sverigedemokraterna i händerna. Vi får ta på oss det här inom polisen, säger Peter Ågren, Södermalmspolisens chef, till DN.

DN tvingas också erkänna att deras källor uppger att gärningsmännen ofta var ”unga utländska män som kommit till Sverige utan föräldrar”, alltså ”ensamkommande flyktingbarn” som media vanligtvis vurmar för. Precis som i Köln begås de sexuella trakasserierna, som förekommit på festivalen både 2014 och 2015, i grupp.

— De här fallen är väldigt speciella. Det är grupper av killar som uppsåtligen riktar in sig på att omringa och ofreda tjejer. Deras tillvägagångssätt blev vi först helt chockade över. När vi fick de första indikationerna på vad som hände trodde vi inte att det kunde stämma, säger en av arrangörerna bakom festivalen.

Offren var ofta väldigt unga flickor, vissa så unga som elva år.

— De yngsta tjejerna var säkert bara elva tolv. Jag hade aldrig släppt i väg min egen dotter till festivalen om jag visste vad som hände, säger en av de cirka femtio poliser som ingick i Stockholmspolisens särskilda kommendering.

Endast ett fåtal av förövarna lagfördes och media menar att man inte rapporterat om övergreppen på grund av att det inte funnits några åtal och förundersökningar att skriva om. Polisen försökte när det inte gick att lagföra sexförbrytarna istället förhindra brotten förra året genom att avvisa 200 unga män från festivalen.

Källa:
Övergreppen på festivalen i Stockholm rapporterades aldrig vidare


  • Publicerad:
    2016-01-10 23:20