SVERIGE. En ordningsvakt som låtit sig intervjuas av Gefle Dagblad säger att tafsandet på krogen har ökat, och att det inte råder någon tvekan om att det är invandrarna som ligger bakom det.

Ordningsvakten Thomas Haaranen, som jobbat på krogen i 12 år, säger till Gefle Dagblad att tafsande män på krogen har blivit ett allt större problem, och han säger att han är förvånad över att media inte har uppmärksammat det tidigare.

Enligt Haaranen, som arbetar på krogen Heartbreak i Gävle, råder det inga tvivel om att det är män med utländsk bakgrund som ligger bakom tafsandet mot kvinnorna på krogen. Främst män med nordafrikanskt utseende.

Ordningsvakten säger att tafsandet band annat går ut på att invandrarmännen klämmer kvinnorna på rumpan eller på låret. Ibland kan det dock inträffa grövre ofredanden. Haaranen säger att det värsta han varit med om var när en man ”grävde” en kvinna i skrevet och den utsatta kvinnan skrek rätt ut.

— Jag stod i trappan en gång och ser en kille gräva i skrevet på en tjej. Tjejen skrek rakt ut. Killen nekade och det blev tumult när vi kastade ut honom, säger han.

På Heartbreak ser man allvarligt på problemet och jobbar för att förhindra tafsandet men få polisanmäls eftersom det går snabbt och oftast inte finns några vittnen.

Nordfront rapporterade senast igår om att Österrike har fått sin första flyktingfria krog. Detta med anledning av att asylsökare sexuellt trakasserade den kvinnliga personalen och de kvinnliga kroggästerna.

Källa:
Tafsare ett allt större problem på krogen


  • Publicerad:
    2016-01-17 15:15