INVANDRING. En finsk polischef har konstaterat att asylinvandringen till Finland förra året ledde till sexualbrott på gator och i parker som tidigare aldrig förekommit i Finland.

Det är Ilkka Koskimäki, Helsingfors vice polischef, som sagt till The Telegraph att ”sexualbrott i parker och på gator var okända i Finland innan 32 000 asylsökande anlände till landet i fjol”, uppger finska Hufvudstadsbladet.

— Jag vet inte hur de skrivit det, men fenomenet är ett faktum. Vi har ett fenomen med sådana här fall av ofredande. Det är helt nytt hos oss. Det är det jag sagt på finska och på engelska, säger Koskimäki, som alltså står fast vid sin åsikt, till Hufvudstadsbladet.

När tidningen pressar honom säger Koskimäki:

— Det nya är att kvinnor utsätts för mera antastande som är kopplat till förföljelse, det vill säga förövarna börjar följa efter kvinnor, angriper dem och kysser dem med våld och i värsta fall begår grövre brott, sådana som det fallit domar i. Det är ett nytt fenomen att utlänningar gör sådant här. Inte har vi haft det så här tidigare.

Totalt skriver tidningen ut åtta frågor de ställt till Koskimäki. Samtliga har en kritisk och ifrågasättande ton som erbjuder polischefen möjlighet att pudla, vilket han dock inte gör även om han avstår från att svara på vissa frågor.

Källa:
Koskimäki står för sin åsikt – nytt sexbrottsfenomen i Finland

 


  • Publicerad:
    2016-01-09 22:10