ÖSTERRIKE. En krog i Österrike har nu portat asylsökare då de trakasserade den kvinnliga personalen och de kvinnliga kroggästerna.

— Jag började först få flyktingar som kroggäster i november och de började trakassera kvinnliga kroggäster. Flyktingarna tafsade på dem, hånglade med dem, klädde av dem med sin blick och förföljde dem ända ned till toaletten eller till gatan. De började till och med ofreda mina värdinnor. De betalande heller aldrig. De satte sig i stället helt enkelt vid borden och drack upp de andra gästernas drycker, säger krogens ägare Karin Siebrecht-Janisch som intervjuats av ryska Sputnik.

Krogägaren berättar att ingen tog hennes klagomål på allvar när hon vände sig till politiker och de som har hand om asylsökare. Då problemen kvarstod och hon förlorade kunder tog Siebrecht-Janisch till slut till åtgärden att hänga upp skylten ”asylantenfrei” på krogens dörr och porta alla asylsökare.

— Tyvärr påminner det hela för mycket om ”judenfritt” från Tredje rikets tid, men det var ju förstås inte meningen, säger Siebrecht-Janisch och fortsätter sedan:

— Jag är säker på att också andra lokaler kommer att följa efter. Hittills har jag varit den första och den enda som vägrade hålla käften. Det känns dock att många stödjer mig. I det långa loppet är det så att jag, som är österrikisk medborgare, känner mig diskriminerad i mitt eget hemland.

Förutom att uppmärksamma den här nyheten från Österrike har Sputnik den senaste tiden levererat många invandringskritiska nyheter. Rubriker som ”Sexuellt ofredande sopades under mattan för att göra invandrare rumsrena” och ”Invandrare angriper kvinnor över hela Europa” antyder en klart invandringskritisk agenda även om den första rubriken kanske också visar på bristande kunskaper i svenska.

Källa:
En krog, som tvingats bli flyktingfri till följd av trakasserier


  • Publicerad:
    2016-01-17 01:00