KARLSTAD. Under nyårsnatten i Karlstad har stora gäng av vad som beskrivs som ”ensamkommande flyktingbarn” dragit runt och sexuellt ofredat unga tjejer.

Efter de senaste dagarnas rapporteringar om hur kvinnor blivit utsatta för sexuella övergrepp av ”flyktingar”, så har nu även Värmlandspolisen gått ut med att liknande händelser även inträffade i Karlstad under nyårsnatten.

— Det drar runt stora grupperingar av yngre män med ganska hög svansföring, som kaxar upp sig mot andra ungdomar och som intresserar sig lite väl offensivt för unga flickor. Polisens uppfattning är att det handlar om ensamkommande flyktingbarn, säger Tommy Lindh till Värmlands Folkblad

Inga anmälningar har gjorts och polisen i Värmland uppmanar nu de som känner sig ofredade att anmäla. Lindh uppger att detta är en ganska ny företeelse i Karlstad som de ser mycket allvarligt på.

Karlstadbor som Nordfront varit i kontakt med berättar att stora invandrargäng i flera år dragit runt på Drottninggatan och Stora torget i Karlstad där de ställt till bråk och ofredat unga tjejer.

Källa:
Unga flickor sökte skydd hos polisen


  • Publicerad:
    2016-01-12 18:55