OFREDANDEN. Efter sommarens alla rapporter om sexuella ofredanden skulle arrangörerna för Arvika Hamnfest ta till ”krafttag” för att det absolut inte skulle ske på deras festival. Trots detta hände det och i natt blev två tonårstjejer nästa offer för vågen av ofredanden.

 

Nyanlända rasfrämlingar ser fram emot att få träffa nordiska flickor.

Nyanlända rasfrämlingar ser fram emot att få träffa nordiska flickor.

Den här sommaren kommer att gå till historien då nordiska flickor och kvinnor fick uppleva vad mångkultur betyder genom de oräkneliga antalen sexuella övergrepp. För några dagar sedan gick arrangörerna för Arvika Hamnfest ut med att man ser allvarligt på sexuella ofredanden och skulle sätta fokus på att förhindra sådana händelser inför sin egen festival.

I likhet med den verkningslösa reaktionära linjen vi sett tidigare ordnade man med fler vakter, man satt i möten och genom att vara lite allvarligare trodde Andreas Olsson, huvudansvarig för Hamnfesten, att man kunde stoppa de sexuella ofredandena.

— Vi tar problemet på allvar och kommer jobba både innanför och utanför festivalområdet, sade Andreas Olsson.

Andreas pekade även ut att människor måste ta sitt ”samhällsansvar” och hjälpas åt. Medborgarna som tydligt är emot mångkulturen ska alltså hjälpa de ansvariga politikerna att motverka den uppenbara negativa konsekvensen av folkutbytet.

Trots ”allt” man gjorde kunde det alltså ske ändå. Två 17-åriga tjejer blev inatt offer för sexuella ofredanden av en 30-årig gärningsman utanför entrén till Hamnfesten. Tjejerna och vittnen kunde peka ut mannen som greps och anhölls efter förhör med polis.

— En man i 30-årsåldern kom fram till tjejerna och tog dem mellan benen. Kvinnorna pekade ut mannen och han greps och anhölls efter förhör. Han är misstänkt för sexuellt ofredande, säger Per-Arne Eriksson, vakthavande befäl på polisen i Värmland

Källor:
Sexuella ofredanden på Arvika Hamnfest
Arvika hamnfest tar krafttag mot ofredanden


  • Publicerad:
    2016-08-05 19:15