BROTT. En minderårig flicka våldtogs i samband med en nollning under fredagskvällen i Borås och flera kvinnliga gymnasiestudenter har bekräftat för polisen att det gick runt vuxna män som försökte tafsa på dem. Under polisinsatsen utsattes ordningsmakten för stenkastning.

Det var under fredagskvällen i samband med en så kallad nollning som en minderårig flicka utsattes för en våldtäkt i Annelundsparken i Borås. Runt 500-600 ungdomar ska ha festat i parken när den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum.

— Det finns en anmälan om våldtäkt här hos oss på Boråspolisen. Den kommer handläggas av vår avdelning för grova brott imorgon, säger Thomas Andersson, inre befäl vid Boråspolisen.

Ett flertal kvinnliga gymnasiestudenter har uppgett för polisen att det gick runt vuxna män i parken som försökte tafsa på de unga kvinnorna.

— Poliserna såg ungdomar som låg helt utslagna och inte hade en chans att ta hand om sig själva. Vissa av dem var tjejer som var mycket utsatta och riskerade att utsättas för sexuella ofredanden eller andra saker, säger Jan Johansson, som arbetade som utredningsbefäl vid Boråspolisen under helgen.

Under kvällen ska ett flertal ungdomar ha körts till akuten på grund av berusning och poliserna som deltog i kvällens insats blev även utsatta för stenkastning. Till slut insåg polisen att situationen var utom deras kontroll och vid klockan 23.30 tog man därför beslut om att tömma hela parken.

— Det har blivit skada på en polisbil, det vet jag. Det är förmodligen någon sten som kastats mot vindrutan på nån av polisbilarna. Men vi har skyddsglas på bilarna så den gick inte igenom. Men det blev en stor stjärna i den, säger inre befäl Andersson.

Ingen greps i samband med stenkastningen och polisen har ännu inte lyckats gripa något misstänkt för våldtäkten.

Källa:
Misstänkt våldtäkt mot minderårig flicka


  • Publicerad:
    2016-09-12 08:00