Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

92 procent: Främsta orsaken till överfallsvåldtäkterna beror på “mångkulturen”

Av Redaktionen, 2016-08-01
redaktionen@nordfront.se

VECKANS FRÅGA. Våldtäkter och sexuella ofredanden – på festivaler och andra ställen. 92 procent av Nordfronts läsare menar att denna våldtäktsboom i Sverige beror på ”kulturberikning”.

Tre sexuella ofredanden på festivalen Putte i Parken, två sexuella ofredanden och en våldtäkt på Peace and Love, två våldtäkter på Power Big Meet, sex sexuella ofredanden på Löga Beach Party, fem sexuella ofredanden på Luleå Hamnfestival, 14 sexuella ofredanden på Trästocksfestivalen, sexuellt ofredande på Gothia Cup, två gruppvåldtäkter i Kalmar, en gruppvåldtäkt i Falsterbo, våldtäkt mitt på dagen i Malmö etcetera. Detta är ett axplock av vad som hänt bara i juli.

veckans-fråga-våldtäkterNordfront ställde frågan till läsarna vad de tror är den främsta orsaken till denna våldtäktsboom. Är det som den feministiska artisten Marit Bergman menar, att det är för att män i regel anser sig ha rätt till kvinnornas kroppar och att den här typen av övergrepp är ”inget nytt alls” ? Eller beror övergreppen, som den judiska tidningen Expressen menar, på värmen och det fina sommarvädret?

Inte enligt Nordfronts läsare. Hela 69 procent menar att dessa övergrepp beror på att främmande människor av annan ras och kultur kommit hit och 23 procent har svarat att det har att göra med specifikt muslimerna och deras kvinnosyn. Båda svarsalternativ pekar ut ”mångkulturen” som huvudorsak men med stor övervikt för ras-alternativet. Sammanlagt rör det sig om 92 procent som menar att det inte är en slump att nästan alla överfallsvåldtäkter begås av invandrarmän.

På tredje plats kommer det feministiska alternativet och på fjärde plats Bonniers förklaringsmodell.

I kommentarsfältet har påpekats att det ibland är svårt att rösta på Veckans fråga. Vi kommer att se över detta och försöka lokalisera problemet.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2016-08-01 15:00