INRIKES. Kommunalrådet Christian Sonesson i Staffanstorp skriver på Facebook att ensamkommande män i många fall ligger bakom våldtäkterna på festivaler runt om i landet under den senaste tiden.

Staffanstorps kommunalråd Christian Sonesson (M) skriver i ett inlägg på Facebook att det är för det mesta ”ensamkommande män” som ligger bakom den senaste tidens våldtäkter på festivaler runt om i landet. I sitt inlägg skriver han att det har och göra med en kulturell skillnad gällande synen på kvinnor samtidigt som han länkar till en artikel om våldtäkter på Bråvallafestivalen.

— Det är nu inget att sticka under stol med, att bakom många av de här brotten ligger ensamkommande män. Uppenbarligen en kulturell skillnad i synen på kvinnor, skriver han i sitt inlägg på Facebook.

När TT frågar honom om varför han pekar ut ensamkommande män svarar Sonesson att man måste kunna diskutera att det förekommer sån här typ av brottslighet bland nyanlända.

— Jag tycker att den här frågan måste man kunna diskutera, att det förekommer den här typen av brottslighet bland nyanlända, säger han.

Han får frågan om det inte finns en risk med att peka ut ensamkommande.

— Nej, det är ju ungefär som att en del nämner män, då pekar man ju ut i princip halva befolkningen, svarar Sonesson.

Källa:
Moderat pekar ut ensamkommande


  • Publicerad:
    2016-07-08 16:05