INRIKES. M-politikern Delmon Haffo sparkas med omedelbar verkan efter att ha kallat socialförsäkrings­minister Annika Strandhäll (S) för ”hora” i direktsänd webb-TV.

Det var vid lunchtid under torsdagen som den moderate lokalpolitikern Delmon Haffo kallade socialförskringsministern Annika Strandhäll (S) för ”hora” i direktsänd webb-TV. Enligt uppgifter ska Haffo inte ha förstått att kameran var igång när han gjorde uttalandet.

Haffo arbetade fram till igår som ”digital kommunikatör” för Moderaterna och var vice gruppledare samt ordförande för partiet i Salems kommun. Han avskedades dock med omedelbar verkan efter uttalandet om Strandhäll.

Moderaternas parti­ledare Anna Kinberg Batra fördömer hans uttalanden.

— Det är helt oacceptabelt och det tar jag kraftigt avstånd ifrån, säger hon.

Även Annika Strandhäll har kommenterat händelsen. På sin Facebook-sida skriver hon:

Vi måste ha en god samtalston. Vi har alla ett ansvar för vilken nivå vi sätter. Det här är ett språk vi inte accepterar i klassrum, då kan vi inte heller acceptera det i politiken. Vi politiker vill många gånger vara förebilder för de unga människor som ofta är de mest aktiva på sociala medier. Vi måste alla ställa oss frågan vilken bild de ska ha av vuxna i politiken.

Se klipp från när Haffo kallar Strandhäll för ”hora” nedanför:

Källa:
Här kallar moderaten ministern för ”hora”


  • Publicerad:
    2016-11-18 09:55