INRIKES. Liberalernas EU-parlamentariker Jasenko Selimovic fick under onsdagen en offentlig varning efter att det framkommit att han trakasserat sin egen stabspersonal i parlamentet.

jasenko-selimovic-1

Det var i onsdags som EU-parlamentarikern Jasenko Selimovic (L) fick en offentlig varning för att ha trakasserat sin egen stabspersonal i parlamentet. Detta efter att det inkommit klagomål mot Selimovic bland hans underordnade under hans tid på regeringskansliet. Bland klagomålen sägs det att Selimovic ska ha varit ”närmast psykopatisk” som chef.

— Ett otroligt dåligt ledarskap. Folk blev ledsna och upprivna, säger Anita Engvoll, lokalordförande för fackförbundet ST i regeringskansliet.

Vidare säger Engvoll att flera personer hade slutat eller begärt förflyttningar under Selimovics ledarskap och att det blev en stor lättnad för många när han lämnade regeringskansliet.

Jasenko Selimovic var från 2010 till 2014 statssekreterare hos ministern Erik Ullenhag och han hade då i uppdrag att driva igenom en så kallad integrationspolitik som framför allt gick ut på att dela ut höga bidrag till rasfrämlingar från tredje världen.

Källa:
ST sågar Selimovic som chef


  • Publicerad:
    2016-11-24 09:50