INRIKES. SVT är rasande på Christina Fosnes, moderat kommunalråd i Kalmar, efter att hon skrivit ett blogginlägg om gruppvåldtäkter. Trots mediejättens kritik vägrar bloggerskan att ta tillbaka sina uttalanden.

Det var i söndags förra veckan som Christina Fosnes, moderat kommunalråd i Kalmar, skrev om tre våldtäktsfall som nyligen inträffat i Sverige, varav två av dessa har varit gruppvåldtäkter som fått stor medial uppmärksamhet. Bland annat skriver Fosnes om ett våldtäkts­försök som en bekant till henne utsattes för när hon slog följe med en invandrarman från tunnelbanan i Stockholm.

Vid en för dagen tömd förskola sa han. ’Don’t scream’ Lade handen över hennes mun och drog in henne i ett buskage och våldförde sig på henne. Hon skrek ändå”, skriver Fosnes bland annat i inlägget.

Vidare tog Fosnes upp gruppvåldtäkten som nyligen inträffade i Visby då ett grupp invandrare ska ha våldtagit en frunktionshindrad kvinna hon tar även upp en gruppvåldtäkt som anmäldes utanför Kalmar i somras.

”Varje vecka kan man läsa om våldsdåd, övergrepp och ofredanden. Vi står inför ett vägskäl av farlig utveckling i ett samhälle som riskerar bli alltmer splittrat. Det har framkommit offentligt att det är utrikesfödda både vad gäller Gotland och Kolboda som stått bakom övergrepp”, skriver hon.

Christina Fosnes inlägg föll inte de statliga medie­bolagen Sveriges radio och SVT till smaken och de har kräver nu att hon ska ta tillbaka sina uttalanden. De menar bland annat att det inte är bevisat att det var invandrare som låg bakom våldtäkten som inträffade utanför Kalmar i somras. Fosnes står dock på sig och säger att hon har fått information av personer som är involverade i ärendet.

Hon säger även att hon tycker det är viktigt att man ska kunna prata om invandrare som gör sig skyldiga till våldtäkter och andra brott.

— Jag vill ju att vi ska kunna belysa den oro som finns i samhället, säger Fosnes.

Källor:
Kommunpolitiker anklagar utlandsfödda för gruppvåldtäkt
M-kvinna bloggade om gruppvåldtäkter – vägrar vika sig för SVT
Våldtäkter som splittrar samhället


  • Publicerad:
    2016-10-24 12:25