MASSINVANDRINGEN. Sex anmälningar om sexuellt ofredande ligger på polisens bord efter ”Löga Beach Party”.

Löga

Flera sexuella ofredanden med olika gärningsmän skedde under festivalen ”Löga Beach Party” som hölls vid Lögarbergen i Västervik den 22 till 23 juli. I tre av fallen ska det röra sig om en man i 19-års åldern som bland annat tagit strypgrepp på en kvinna samtidigt som han tog henne mellan benen. I de två andra anmälningarna framgår det att han ska ha tafsat två kvinnor mellan benen ute på dansgolvet. Mannen har identifierats och tagits in av polisen för förhör.

Enligt ytterligare två anmälningar ska två utländska män som inte talar svenska ha börjat tafsa på en kvinnas kropp och underliv, strax därefter ska de båda männen ha gett sig på kvinnans kompis.

I den sista anmälan till polisen ska en kvinna blivit tafsad på under kjolen ute på dansgolvet, hon han dock inte se vem gärningsmannen var. Enligt polisen har det skett en rejäl ökning av sexualbrotten sedan förra året. En av anledningarna uppges vara att kvinnor är mer benägna att anmäla i år.

— Nej, förra året var det inte lika många. Men jag tror att fler anmäler idag, man pratar mer om det. Jag tror det har varit många tidigare som upplevt det här men inte vågat säga något om det. Sexuella ofredanden är allt för många, det är hemskt att det är så, säger Gunnar Ege på Västervikspolisen.

Källa:
Sex anmälningar om sexuellt ofredande efter Löga Beach Party


  • Publicerad:
    2016-07-25 18:00