Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Festivalsamordnare vill stoppa sexualbrotten – startar ”normkritisk kurs” för killar 

INRIKES. Under helgens upplaga av en ungdomsfestival i Umeå kom det in flera anmälningar om sexualbrott. Nu vill därför festivalsamordnaren utbilda killar i ”normkritik” så att de lär sig att ”detta inte är okej”.  

Aktivist bar Tyrruna på norsk vikingafestival – eskorterades ut av polis

SYSTEMTRAKASSERIER. En svensk aktivist från Motståndsrörelsen portades under kvällen från den norska viking metalfestivalen Midgardsblot. Anledningen: Han bar under gårdagen en T-shirt med Tyrruna på.

Festivalarrangörer går emot feministernas önskemål – struntar i könsfördelning

INRIKES. Feministiska ”Jämställd festival” anser att könsfördelningen på sommarens festivaler är alldeles för ”ojämställd”. Två festivalarrangörer svarar då att de inte lägger någon vikt vid artisternas kön, utan att de istället utgår från besökarnas önskemål när de bokar in akter.

Förövare med “nordafrikanskt utseende” förgrep sig på både pojkar och flickor under festival i Umeå

UMEÅ. Under helgen hölls ungdomsfestivalen ”2 days in Umeå” och föga förvånande har flera fall av sexuella ofredanden rapporterats. Denna gång ska både pojkar och flickor ha drabbats av förövare som polisen beskriver som ”yngre pojkar med nordafrikanskt utseende”.

Två kvinnor våldtagna vid festival i Skellefteå

INRIKES. Polisen utreder två misstänkta överfallsvåldtäkter som skedde i Skellefteå i samband med festivalen ”Matfesten”.

Åtta ofredanden under We are Sthlms första dag

INRIKES. I går inleddes festivalen We are Sthlm i centrala Stockholm. Redan under den första dagen har åtta anmälningar om sexuella ofredanden inkommit till polisen.

Emmabodafestivalen med facit i hand

BROTT. Under veckan har Rasselbygdsfestivalen gått av stapeln i Emmaboda. Nu börjar polisen sammanställa veckan ur ett brottsligt perspektiv.

Sexuella ofredanden under festival i Västervik

MASSINVANDRINGEN. Sex anmälningar om sexuellt ofredande ligger på polisens bord efter ”Löga Beach Party”.

Näste 6 i kamp mot Trästockfestivalen

SKELLEFTEÅ. Under helgen pågick den numera ökända Trästockfestivalen i Skellefteå med bland annat ”nyanlända” som bussats in gratis. Här kommer en rapport om vad de lokala motståndsmännen sysslat med i samband med spektaklet.

“Bara” fem fall av sexuellt ofredande på Luleå hamnfestival

LULEÅ. Förra veckan anordnades gratisfestivalen Luleå hamnfestival i Luleå och nu sammanfattar polisen händelsen genom att bland annat konstatera att 900 ”#tafsaine”-armband delats ut och att fem fall av sexuellt ofredande anmälts.

Putte i Parken intar nästa stad – Sexuella ofredanden följer med

MÅNGKULTUR. I helgen arrangerades den kringflyttande gratisfestivalen Putte i Parken i dalastaden Leksand. Hittills har det anmälts fyra fall av sexuella ofredanden och polischefen Mats Lagerblad menar att det är fullt normalt.

Kulturmarxistisk festival i Skellefteå ska locka “nyanlända” med gratis bussresor

SKELLEFTEÅ. Arrangörerna bakom Trästockfestivalen i Skellefteå vill i år satsa på ”tillgänglighet”. Därför har de nu tillsammans med ABF och NJIE beslutat sig för att ge så kallade nyanlända gratis bussturer till festivalen.

Våldtäkterna fortsätter på festivalerna

SVERIGE. Våldtäkterna fortsätter att skölja över festivalsommaren. Förutom Peace & Love i Borlänge har även Power Big Meet i Västerås drabbats. Även fall av sexuellt ofredande har anmälts.

Sexuella ofredanden och våldtäkt på ”Peace and love”

BORLÄNGE. Under Borlängefestivalen ”Peace and love” har det kommit in anmälningar gällande sexuella ofredanden och våldtäkt. Det finns dock varken misstänkta eller signalement på gärningsmännen på grund av att de anmälda brotten skedde i mörkret.

Brittiskt band bojkottar svensk festival efter sexövergrepp

SVERIGE. Mumford & Sons gjorde succé på Bråvalla festival i helgen. Nu har bandet dock meddelat att de kommer att bojkotta festivalen i framtiden med tanke på alla sexuella övergrepp och kommer inte återvända för än de blivit försäkrade att åtgärder vidtagits för att stoppa övergreppen.

Flera fall av våldtäkter och övergrepp på sommarens festivaler

MÅNGKULTUR. Sommarens festivaler har börjat komma igång på riktigt och bara under de senaste dagarna så har ett stort antal våldtäkter och sexuella ofredanden anmälts från olika festivaler runtom i landet.