MÅNGKULTUR. I helgen arrangerades den kringflyttande gratisfestivalen Putte i Parken i dalastaden Leksand. Hittills har det anmälts fyra fall av sexuella ofredanden och polischefen Mats Lagerblad menar att det är fullt normalt.

Rasfrämlingen "Sean Banan" på scen på Putte i Parken.

Rasfrämlingen ”Sean Banan” på scen på Putte i Parken.

I helgen har det varit Leksands tur att få besök av gratisfestivalen Putte i Parken och precis som i princip överallt annars i landet där sommarfestivaler hållits har det skett ett antal sexuella ofredanden, i detta fall fyra anmälda hittills.

I samtliga fyra fall har polisen identifierat misstänkta gärningsmän. En ung kille i 15-års åldern är skäligen misstänkt för två fall av sexuella ofredanden och en man i 30-års åldern är misstänkt för ett annat. De misstänkta gärningsmännen är satta på fri fot efter förhör med polisen. När Putte i Parken besökte Karlstad rapporterades det om över 20 anmälningar om sexuella ofredanden. Närpolischef i Dalarna Mats Lagerblad kommenterar händelserna på följande sätt:

— Det är förväntat att det ska inträffa några sådana här händelser, och inte minst nu i och med den stora uppståndelsen som varit kring sexuella ofredanden. Det är klart att det ökar anmälningsbenägenheten och mörkertalet minskar, säger han.

Den 22-24 juli är Kungsträdgården i Stockholm sist ut att drabbas av den kringresande ofredsfestvialen. Det återstår att se hur många anmälningar som då kommer in.

Källa:
Sexuella övergrepp på Putte i Parken


  • Publicerad:
    2016-07-17 20:40