KARLSTAD. Polisen i Värmland som gjorde uttalanden om att det var så kallade ensamkommande flyktingpojkar som gjort sig skyldiga till sexuellt ofredande på en festival i Karlstad, har nu anmälts till Justitiekanslern för sitt politiskt inkorrekta agerande.

Efter att flera kvinnor blivit sexuellt ofredande på Karlstadsfestivalen ”Putte i parken” gjorde polisen uttalanden om vilka gärningsmännen var. Dock utsattes polisen efter detta av påtryckningar från politiskt korrekt håll och valde då att snabbt ta tillbaka sina uttalanden och ändrade även på sin hemsida. Nu har den värmländska polisen blivit anmälda till Justitiekanslern, JK, av en privatperson.

Nordfront har tidigare rapporterat om de många sexuella ofredanden och våldtäkter som anmälts under festivaler på olika platser i landet. Det rapporterades då om om de ”unga” rasfrämmande killarna som gripits i samband med de sexuella ofredanden som skett på Karlstadsfestivalen.

– De gripna var unga ensamkommande och blev hämtade av personal från ett HVB-hem, sade Per-Arne Eriksson vid Värmlandspolisen.

Det är dock ett skriftligt uttalande om det hela som nu blivit JK-anmält.

”Det råder ingen tvekan om vilka som tar sig dessa friheter. Gäng med 7-8 killar tillhörande gruppen ensamkommande barn”, skrev polisen i den dygnsrapport som publicerades på lördagsmorgonen, vilket de senare ändrade men som nu JK-anmälts.

Polisen brukar ju, vilket är allmänt känt, mörka så mycket som möjligt gällande kriminella invandrare. Den lokala polischefen säger sig nu stå utan förklaring till varför polisen, i det här fallet, inte betedde sig ”normalt.”

– Jag har ingen förklaring till varför det skrevs på det sättet, normalt sett försöker vi vara så generaliserande och svepande som möjligt, sade ställföreträdande lokalpolisområdeschef Urban Bengtsson till lokalmedia.

Källa:
Polisen JK-anmäls efter uttalande

 


  • Publicerad:
    2016-07-06 15:45