UMEÅ. Trots den initiala upphetsningen hos Västerbottens -Kuriren efter att någon satt upp klistermärken från Motståndsrörelsen på Judiska Församlingens skylt så har de nu tvingats konstatera att dessa klistermärken inte var brottsliga.

Motståndsrörelsens klistermärken är fortfarande inte olagliga, trots lögnpressens upprepade försök att hävda motsatsen.

Det var i samband med ”Förintelsens” minnesdag som nyligen firades av en stort antal skuldtyngda och grundlurade vita över hela världen, ivrigt påhejade av det judiska etablissemanget,  som någon klistrade upp klistermärken från Nordiska motståndsrörelsen på Judiska församlingen i Umeås skylt.

Händelsen polisanmäldes och ledde till en mindre mediestorm där den lokala lögnblaskan Västerbottens-Kurien (VK) fick slå på stort med en artikel där polisen fick bekräfta att de utreder ”hets mot folkgrupp”.

VK har nu i en kortare notis tvingats konstatera att klistermärkena inte var brottsliga, trots att de kom från Nordiska motståndsrörelsen, och att Justitiekanslern (JK) har lagt ned ärendet.

Det är dock inte första gången som någon försöker anmäla Motståndsrörelsens klistermärken med diverse brottsrubriceringar, ivrigt påhejade av lögnpressen som i sina skriverier alltid försöker antyda att dessa är ”olagliga”. Det senare är kanske förklaringen att det fortsätter att ske, trots att dessa klistermärken är helt lagliga vilket gör att polisen och JK inte har annat att göra än att lägga ned förundersökningarna.

Berörda klistermärken går att köpa (helt lagligt) på Nordfront förlag.

Källa:
Nazistmärken var inte hets mot folkgrupp


  • Publicerad:
    2017-02-19 20:45