INRIKES. Under Hamnfestivalen i Luleå hade polisen fullt upp. Efter den stökiga festivalen hade fyra fall av sexuellt ofredande och ett flertal fall av misshandel polisanmälts.

Polisen i Luleå hade fullt upp under Luleå Hamnfestival. På festivalen förekom allmänt stök och många fall av fylleri, samt fyra fall av sexuellt ofredande och flera misshandelsfall. I två av fallen av sexuellt ofredande finns misstankar mot ett antal personer, men ännu har ingen kunnat gripas.

Så här beskriver insatschefen Stefan Sammeli helgen för Norrbottenskuriren:

Jag tror det har varit ytterligare några misshandlar, men jag kan inte ge dig någon siffra i nuläget. För vi har inte hunnit summera helgen ännu.

Jag vill inte få det att låta som en fullständig katastrof. Torsdagen var lugn. Och lördagen var en ganska normal festivaldag. Men på fredagen hade vi jättemycket. Det här är femte året jag arbetar med festivalen och det var en av de absolut värsta kvällarna jag varit med om.

Det var mycket fylleri då, och vi fick prioritera bort en del mindre allvarliga saker. Men jag tycker inte det brustit i vår planering. Vi kan ju inte ta höjd för vad som helst. Och jag är nöjd med vårt arbete. Arrangören och vaktbolaget som hade anlitats har också gjort det bra. Jag kan däremot önska att fler föräldrar varit på plats och sett efter sina barn.

Källa:
Stökig hamnfestival – flera fall av misshandel och sexuellt ofredande


  • Publicerad:
    2017-07-09 22:40