FEMINISM. Popstjärnan Zara Larsson skriver nu på sin blogg att hon hatar män i grupp och att männen i samhället beskyller kvinnor för att de blir våldtagna.

Zara Larsson.

Zara Larsson.

Den 17-åriga mediehypade Zara Larsson skriver nu på sin blogg om det bråk som uppstod efter att hon ifrågasatt om Bråvallafestivalen har ett ”genustänk” då festivalen velat marknadsföra andra artister framför henne. Popstjärnan kunde inte förstå varför festivalen, som alltid främst marknadsfört rockband, inte hade med henne på festivalaffischer.

Är jag ens med på Bråvalla, det känns inte så? Jag har sett flera festivalaffischer och jag står inte med på någon. De gick ut med mitt namn rätt sent, även om jag har varit bokad länge. Dessutom ska jag spela tidigt på eftermiddagen, som såklart inte är lika coolt som att spela senare.

Jag hoppas verkligen att festivalen har något genustänk. Personligen tycker jag att det är mycket roligare att kolla på någon brud, än killar som alltid är överrepresenterade.

Detta uttalande fick många att reagera. Mats Söderlund, som går under artistnamnet ”Günther”, skrev på Facebook att Zara Larsson är en ”fjortisbrud” som ”hypas maximalt” av massmedia.

Att denna tjej får löpsedlar varje dag är för mig en gåta. Det finns nog en anledning varför du inte står överst och störst i festivalens marknadsföring och varför du kör på eftermiddagen, tex för att du inte drar publik som vissa andra. Du är en av många fjortisbrudar som är världsberömda i Stockholm och som hypas maximalt men som inte kommer med hits utan endast en massa tjafs.

När Zara Larsson slutligen uppträdde på Bråvallafestivalen sände hon ett budskap till Günther: ”Fuck Günther, fuck alla kvinnohatare!”. Och nu har popstjärnan skrivit om ”kvinnohatet” på sin blogg där hon utmålat alla män i grupp som förtryckare som anser att kvinnor bär skuld för att de blir våldtagna.

Jag är feminist.

Jag hatar det patriarkala samhälle vi lever i och jag avskyr machokulturen.

Vilka är det som upprätthåller patriarkatet? MÄN I GRUPP.

Enligt Zara Larsson är det befogat att hata män eftersom män från början hatat kvinnor:

”Manshat” (AKA en förkortning på hat mot patriarkatet och machokulturen, om det gör er nöjda) är en rätt så naturlig reaktion på allt kvinnohat jag bemöter. Och ja, många hatar mig just på grund av det jag säger utifrån ett kvinnligt perspektiv. Manshat föds ur kvinnohat och _inte_tvärt_om_.

Zara Larsson hatar dock inte alla män. De män som tillhör hennes familj eller de hon känner är bra, men män i grupp förtrycker.

Jag hatar inte ALLA män. För att citera min Instagram ”Jag älskar min pojkvän, min pappa, mina fina och omtänksamma killkompisar, dom manliga producenterna jag jobbar med, men jag hatar män i grupp. Män som i grupp förtrycker och hotar och som sedan skrattar och det och åt mig.” Samhället säger åt tjejer att inte generalisera, men skyller sedan på offret vid en våldtäkt för att hon inte ”tänkte sig för” eller ”var dum nog att prata med mannen innan”. Que? Va? What? Paradoxen.

Den feministiska popstjärnan uppger också att manshatet är en del av feminismen.

Jag har aldrig hävdat att manshat representerar hela feminismen, däremot anser jag att det är en del av den.

Zara Larssons arga feministinlägg kan läsas här.

Källor:
Zara Larsson besviken: Är jag ens med på Bråvalla?
Günther till attack mot Zara Larsson
i tydlig punktform ska jag här förklara


  • Publicerad:
    2015-07-01 10:50