BROTT. En yngre kvinna anmälde under torsdagskvällen att hon blivit våldtagen på Bråvallafestivalen mitt under artisten Zara Larssons konsert.

zara

Zara Larsson under ungdomsfestivalen We are Stockholm 2015 där ett okänt antal yngre kvinnor blev sexuellt ofredade i publikhavet av främst så kallade ensamkommande flyktingbarn.

Det var vid halv elvatiden under torsdagskvällen som en yngre kvinna slog larm om att hon blivit våldtagen på Bråvallafestivelen. Våldtäkten beskrivs av polisen som en fullbordad våldtäkt och ska ha ägt rum mitt i publikhavet under en konsert med artisten Zara Larsson.

— Det är en ung kvinna som har blivit utsatt för en person som har penetrerat henne bakifrån, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Kvinnan sprang omedelbart från platsen efter övergreppet och gjorde en anmälan. Därefter fördes hon till sjukhus för undersökning.

— Hon blir så rädd att hon inte ens tittar bakåt utan bara springer därifrån, säger Fuxborg.

Polisen har därför inget signalement att gå efter utan vädjar till allmänheten om tips som kan leda till ett gripande. De vill också veta om fler kvinnor blivit utsatta för sexuella trakasserier. Eventuella övervakningskameror kommer även att granskas.

Ett sexuellt ofredande har hittills polisanmälts i närheten av samma konsert. När två flickor gick lite avsides för att kissa ska en man ha filmat dem.

Källa:
Anmäld våldtäkt på Bråvallafestivalen


  • Publicerad:
    2016-07-01 09:20