USA. En 31-årig man arresterades i onsdags efter att ha misshandlat två unga muslimska män som trakasserat hans flickvän utanför en moské i Brooklyn, New York.


Klipp från amerikansk lokalmedia om händelsen.

Det var i söndags när en vit kvinna parkerade sin bil utanför en muslimsk samlingslokal i Brooklyn som två 16-åriga muslimska män började trakassera henne genom att bland annat försöka få upp bildörren och ta sig in i bilen. Detta pågick i över en halvtimme innan kvinnans pojkvän slutligen kom till platsen och misshandlade de två männen.

— Jävla terrorister! Ni muslimer är anledningen till alla problem i världen, ska den 31-årige Christopher Vallaro ha skrikit medan han gav sig på de unga männen som försökte ta sig in i flickvännens bil.

Vallaro överlämnade sig under onsdagen till polisen och är nu misstänkt för misshandel. Enligt polisen har man dock strukit alla misstankar om ”hatbrott” eftersom man menar att det var trakasserierna av flickvännen som var motivet till misshandeln och inte gärningsmännens religion, samt att de verbala attackerna endast fälldes i ”stundens hetta”.

New York-avdelningen för Council on American-Islamic Relations har dock krävt att misshandeln utreds som ett ”hatbrott”.

Källa:
Suspect turns himself in for beating two Muslim teens outside Brooklyn mosque; NYPD maintains attack not a hate crime


  • Publicerad:
    2016-07-09 19:00