UMEÅ. Flera fall av ofredanden har rapporterats ombord nattbussen som går mellan Umeå och Holmsund. Nu svarar polisen med civilspaning och ”andra åtgärder”.

Flera kvinnor uppges ha blivit sexuellt ofredade på nattbussen som går mellan Umeå och Holmsund. Enligt vittnen som skriver på forumet Flashback så rör det sig om främlingar med arabiskt utseende. Hittills har polisen fått in en anmälan om sexuellt ofredande.

— Vi har fått uppgift om att det här ska ha förekommit vid ett flertal tillfällen under en period, säger Malin Axroth, presstalesman vid polisen.

Som lösning på problemet med ofredande främlingar så bestämde polisen sig för att i helgen som varit, placera civilpoliser på bussen för att spana.

— Vi hade några poliser ombord för att se om det eventuellt skulle inträffa något brottsligt. Men det gjorde det inte, säger Axroth.

Polisen kommer att fortsätta arbetet och enligt polisen kommer de också införa andra brottsförebyggande ”åtgärder”.

I samband med en speciellt upprörande upplevelse på bussen har ett vittne delat ett vittnesmål som statusmeddelande på sin Facebook:

Varför följer inte Polisen lagen ?

Hur står det till med Samhället???
Sista bussen från Umeå till Holmsund …det är fredagsnatt och bland passagerarna finns en grupp ( ca:10st ) syrier, som sexuellt antastar ensamma kvinnor. En av dessa kvinnor blir extra mycket trakasserad genom nypande på brösten och verbalt upplyst hur patrasket skulle knulla henne. Skräcken som kvinnan upplever ser ju medpassagerarna, men ingen vågar ingripa ( med fara för sitt eget skinn ). Busschauffören spelar helt ovetande om vad som händer. Dock finns det ju en som har nåt i skallen och fotar dessa kräk. Sedan ringer vederbörande till polisen, det samtal som sen utspelas är bedrövligt.
Polisen: Jaa.. vad gäller saken?
Anmälare: Jag sitter på Holmsunds bussen och en yngre kvinna blir sexuellt antastad av ett tiotal syriska invandrare.
Polisen: Är det din flickvän?
Anmälaren: Näää… men hon gråter och dom vräker ur sig vidrigheter, samt klämmer och tafsar på henne överallt.
Polisen: Jaaa, men om det inte är din flickvän så då kan vi inget göra.
Anmälaren: Joo, men jag har gärningsmännen på bild i min kamera.
Polisen: Om det inte är din flickvän kan vi inget göra.

Dessa invandrare har under flera veckors tid gjort liknande angrepp på ensamma kvinnor på denna busslinje…utan att polis eller busschaufför ingripit. Så därför kan man ju fråga sig HUR I HELVETE står det till med polisen? Har ni inte själva döttrar som kan hamna i denna situation?
Vid anmälan av ett sådant brott är ni SKYLDIGA att ta upp anmälan och att agera så att ni skyddar brottsoffret.

Detta vittnesmål är dock inte verifierat och polisen har inte gett någon officiell kommentar om fallet.

Källa:
Polisinsats efter sexofredande
Insats efter ofredanden på nattbuss


  • Publicerad:
    2016-05-25 07:00