USA. En vit 19-åring blev skjuten till döds av polis efter att ha blivit stoppad för fortkörning i Fresno. Dödsskjutningen har fångats på video och har skapat starka reaktioner i staden. Senare under kvällen kom demonstranter till platsen med bland annat sydstatsflagga och ”White lives matter”-skyltar.

Den 19-årige Dylan Noble blev den 24 juni stoppad för fortkörning utanför en bensinstation i Fresno, Kalifornien. Efter någon sorts dispyt med polisen så bestämde de sig för att öppna eld. Dylan blev skjuten med fyra kulor, varav två av dem fångats på video av en åskådare.

Polischefen Jerry Dyer hävdar att Noble gjort provokativa rörelser med hans händer då han lyft sin skjorta och sträckt sig efter midjebandet. Allting har dessutom fångats på polisens egna kameror och Dyer hävdar att Noble vägrat följa polisens direktiv.

— När han kommer ungefär 3,5 meter ifrån polisen så ska han ha sagt ’jag hatar mitt jävla liv’ och gjort en snabb rörelse med händerna. Då bestämmer sig en av poliserna för att skjuta två skott som träffar, säger Dyer.

En spontan demonstration arrangerades senare av upprörda vänner och folk i staden. De viftade bland annat med sydstatsflaggan, bar ”white lives matter”-skyltar och skrek ”Fuck the police”.

Källa:
Horrific new video shows police shooting dead an unarmed California teen, 19, as he lay on the ground


  • Publicerad:
    2016-07-12 06:00