USA. En grupp som kallar sig ”White Lives Matter” protesterade igår i Texas mot att svarta intressegrupper i USA inte tagit ställning mot den senaste tidens rasistvåld riktat mot vita. Gruppen var under demonstrationen beväpnad för att visa sina rättigheter och sin förmåga till motstånd.

WLM

Under den senaste tiden har USA drabbats av flera uppmärksammade rasistdåd där svarta förövare medvetet gått på vita och mördat dem. Det mest omtalade dådet skedde förra månaden i Dallas ,där en svart gärningsman sköt ihjäl fem poliser. Gärningsmannen sade uttryckligen att han ville döda vita poliser.

Som en protest mot detta gav sig igår pro-vita ”White Lives Matter” ut och protesterade i Houston. Gruppens representant Ken Reed menade att svarta intressegrupper, som till exempel NAACP, varit alltför vaga i sina avståndstaganden mot de mer radikala svarta organisationerna och individerna.

— Vi kom hit för att protestera mot NAACP och deras misslyckande i att ta ställning mot de grymheter som Black Lives Matter och andra pro-svarta organisationer har anstiftat, som attackerna mot och mördandet av vita poliser, upplopp i städer och liknande, sa Reed.

Han sade också att de demonstrerade för att stödja vita amerikaners ”rättigheter, arv och kultur”. Med sig hade White Lives Matter både sydstatsfanor och halvautomatiska gevär. Reed förklarade för intresserade journalister att sydstatsflaggan inte representerar vare sig hat eller rasism, utan en stolthet för sitt arv. Som förklaring till att de var beväpnade sade han följande:

— Deras organisationer och deras folk skjuter människor baserat på deras hudfärg, det gör inte vi. Vi kommer absolut att försvara oss, men vi är inte här för att skapa några problem.

Källa:
White Lives Matter group protests outside NAACP in Houston’s Third Ward


  • Publicerad:
    2016-08-22 21:35