MALMÖ. En 14-årig flicka blev indragen i ett buskage och våldtagen mitt på dagen i Malmö i fredags. Nu ber polisen allmänheten om hjälp för att hitta gärningsmannen.

Den misstänkt grova våldtäkten ska ha inträffat vid 13-tiden på fredagen. En 14-årig flicka var ute på promenad i närheten av Husiegårds idrottsplats i Malmö när en man med cykel stannade precis invid flickan och slet in henne i ett buskage där han våldtog henne. Nu vill polisen ha allmänhetens hjälp för att hitta den misstänkte våldtäktsmannen som uppskattas vara 20-30 år gammal och sägs ”prata dålig svenska”.

— Förhoppningsvis är det någon som har sett något mellan klockan 13 och 14 på fredagen så vi bara kan åka och hämta honom. Man ska väl kunna gå där i Husie mitt på dagen utan att bli antastad. Kan man inte det är något galet, säger Anders Kristersson som är befäl vid Malmöpolisen.

Efter våldtäkten gick flickan hem till sina föräldrar, hon var helt förkrossad och förhör kunde därför inte genomföras på fredagen. Polisen har spärrat av området och haft både tekniker och spermahund på plats för att säkra spår.

Källor:
14-årig flicka våldtogs – drogs in i buskar
14-årig flicka våldtagen i buske – polisen söker vittnen


  • Publicerad:
    2016-07-23 11:45