KULTURMARXISM. Inrikesminister Anders Ygeman deltog under dagen på en konferens med konsertbranschen där man bland annat diskuterade sexualbrott i samband med festivaler, något som Ygeman menar är ”mindre förekommande nu än för 20 år sen”.

Inrikesminister Anders Ygeman, som nyligen fick ett "okänd pulver" med posten, tror nu att sexövergrepp på festivaler minskat den senaste tiden.

Inrikesminister Anders Ygeman, som nyligen fick ett ”okänt pulver” med posten, tror nu att sexövergrepp på festivaler har minskat den senaste tiden.

Under onsdagen höll konsertbranschen sin årliga konferens i Linköping. På plats var bland annat inrikesminister Anders Ygeman för att diskutera de omfattande sexuella övergreppen som nordiska kvinnor utsatts för på sommarfestivaler de senaste åren.

Ygeman är dock av uppfattningen att de sexuella övergreppen har minskat den senaste tiden.

— Sexuellt ofredande på festivaler är i mina ögon mindre förekommande nu än för 20 år sen, men vi pratar mer om det nu, sa han.

Eva Widgren, projektansvarig för den skandalomsusade festivalen ”We Are Sthlm” vid Stockholms Stads Kulturförvaltning håller med inrikesministern och skyller allt på ”sensationsrapportering i media”. Widgren efterlyser också en ”mer nyanserad rapportering”.

Widgren meddelade också att de inte kommer att vidta några nya säkerhetsåtgärder inför nästa sommars festival. De förändringar som behövs rör endast ”mediehantering” enligt Widgren.

Föga förvånande var även den med homolobbyn nära allierade lobbyorganisationen Riksförbundet för sexuellt upplysning (RFSU) helt eniga med inrikesministern och Widgren. RFSU:s ordförande Kristina Ljungros hade följande inlägg i ”debatten”:

— Vi tror inte att brotten har ökat. Men det har varit tyst om dem innan. Det är bra att vi pratar om det nu. Vi måste förebygga brotten. Vi har alla ett ansvar,

RFSU har ofta, liksom sin systerorganisation RFSL, anklagats för att uppmuntra till pedofili och en allmän översexualisering och pervertering av samhället.

Ifall någon med avvikande åsikt i ämnet fick framföra denna under konferensen framgår inte av regimmedias rapportering.

Källa:
Ygeman (S): Inte värre nu än för 20 år sedan


  • Publicerad:
    2017-01-18 21:40