KRISTIANSAND. Norsk mediestorm efter att aktivister från Nordiska motståndsrörelsen agerat mot heterofientlig demonstration.

Ett axplock ur den mängd artiklar som folkfientlig media skrivit om aktionen.

Ett axplock ur den mängd artiklar som folkfientlig media skrivit om aktionen.

Det var i torsdags som aktivister från Nordiska motståndsrörelsen i Norge genomförde en rad aktioner mot den så kallade Pride-festivalen ”Skeive Sørlandsdager” (Gay Sörlandsdagar) i staden Kristiansand, södra Norge.

Aktionen inleddes natten torsdagen den 25 augusti med bränning av en heterofientlig flagga som hade kommit i aktivisternas besittning. Totalt gick sex regnsbågsflaggor upp i rök. När flaggorna hade bränts sattes egna banderoller upp vid E6 som uppmanade till att krossa den homopolitiska lobbyn.

I Kristiansands centrum sattes sedan en mängd affischer upp i Markens gate, stadens huvudgata. Även här sattes en banderoll upp medan en banderoll för den homopolitiska festivalen avlägsnades. När rusningstiden hade börjat sattes banderoller upp på den västra sidan av Kristiansand vid E39 så att de tusentals bilar som passerade fick se ett helt annat budskap än vad den systemsanktionerade festivalen hade tänkt.

R2-250816-anti-pride-kristiansand-08

När aktionen var över var stora delar av staden proppad med budskap riktade mot den normupplösande agendan och uppmaningar om att värna kärnfamiljen.

Aktionen har fått stort genomslag i såväl Kristiansand som hela Norge och beskrivs som extremt lyckad. Uppgifter till Nordfront gör gällande att Nordiska motståndsrörelsens nätttidning i Norge, Frihetskamp.net, slagit besöksrekord. De 500 kommentarer som i nuvarande stund skrivits till den första artikeln om aktionen är också kommentarsrekord för en enskild artikel på Frihetskamp.

Front_Rede-2

Hetskampanj i norsk media
Reaktionerna från den folkfientliga pressen lät inte vänta på sig. En mängd medier har publicerat missvisande artiklar om aktionen, vilket framgår av det bemötande som Haakon Forwald, Nordiska motståndsrörelsens ledare i Norge, publicerat på Frihetskamp.net.

Statliga NRK är en av alla de medier som hävdat att budskapet i aktionen varit riktat mot enskilda homosexuella för att sedan ge fritt spelrum åt homolobbyister som försökt associera aktionen med masskjutningen i Orlando där 49 homosexuella personer dödades.

”Samtliga medier, däribland lokaltidningen Fædrelandsvennen och rikstäckande NRK, påstår att aktionen riktades mot ”homosexuella”, trots att det tydligt framkommer av både propagandan och den artikel som publicerats på Frihetskamp.net att aktivismen varit riktad mot homolobbyn (som är en folkfientlig politisk rörelse som bland annat arbetar för att bryta ned samhällsbärande normer). En stor skillnad”, skriver Haakon Forwald i sitt svar.

En annan taktik från media är att beskriva heterovänliga budskap som homofientliga.

”I NRK:s artikel beskrivs också Motståndsrörelsens plakat som ’homofientliga’. Plakaten som NRK refererar till visar en bild av en man och en kvinna som håller varandra i händerna. Anser NRK att ett normalt (heterosexuellt) par är ’homofientligt’?” frågar sig Haakon Forwald retoriskt.

Plakaten som NRK anser är "homofientliga". Bilden hämtad från den tidigare aktionen "Anti-Pride"-aktivisme i Oslo.

Plakaten som NRK anser är ”homofientliga”. Bilden hämtad från den tidigare aktionen ”Anti-Pride”-aktivisme i Oslo.

Foto: Skärmdump från NRK.no.

Foto: Skärmdump från NRK.no.

Ett axplock ur den mängd artiklar som folkfientlig media skrivit om aktionen.

Ett axplock ur den mängd artiklar som folkfientlig media skrivit om aktionen.

Nedan fler bilder från aktionen i Kristiansand:

R2-250816-anti-pride-kristiansand-01

R2-250816-anti-pride-kristiansand-06

R2-250816-anti-pride-kristiansand-05

R2-250816-anti-pride-kristiansand-04

R2-250816-anti-pride-kristiansand-03

R2-250816-anti-pride-kristiansand-02

Länkar till artiklar om aktionen i Kristiansand från Frihetskamp.net:
Aktivisme mot homolobbyen i Kristiansand
Mediastorm etter aktivisme mot homolobbyen

Länkar till några av de artiklar som systemtrogen media skrivit om aktionen:
Høyreekstrem gruppe aksjonerte mot homofile
Setter inn ekstra sikkerhetstiltak i parade etter homo-motstand
Høyreekstrem gruppe sprer homohat på Sørlandet
Har hengt opp bannere mot homofile
Høyreekstreme i Kristiansand oppfordrer til homo-hat


  • Publicerad:
    2016-08-28 23:00