HULTSFRED. Syriern Bilal Kaseer blottade sig och onanerade framför sammanlagt sex svenska kvinnor vid diverse motionsstråk i Hultsfred under våren 2017. Nu döms han för sexuellt ofredande och förargelseväckande beteende till dagsböter.

Bilal Kaseer fastnade på bild när han vandrade runt i elljusspåret med byxorna nere. Foto: Polisen.

Under torsdagen föll domen mot ”flyktingen” Bilal Kaseer (850128-8396), som under maj och juni 2017 satte skräck i svenska kvinnor i Hultsfred genom att ta fram sin penis och i vissa fall även onanera framför dem i samband med att de motionerade.

En målsägande berättar hur hon och en väninna var ute och rastade sina hundar längs ett elljusspår när de plötsligt såg den invandrade syriern sitta naken på en sten. Kvinnorna tog därför en annan väg men kom snart att möta samme man, som då hade byxor på sig –  om än neddragna. Den målsägande kvinnan berättar att han hade framme sitt könsorgan som han också höll i handen som om han onanerade.

De övriga kvinnorna berättar liknande historier om hur de stött på mannen i samband med att de motionerat. Samtliga beskriver hur han antingen varit helt eller delvis naken, alternativt med byxorna neddragna, och att han promenerat samtidigt som han onanerat med upplevelsen att han rört sig på ett sådant sätt att kvinnorna ska se honom.

Kaseer har förnekat samtliga gärningar och i huvudsak har han förklarat sitt beteende med att han kissat och att man i ”hans kultur” rör vid sitt könsorgan efteråt genom att ”skaka på det” och torka av det med en servett. Dessutom påstår han sig lida av ”urinförträngning”, vilket han menar gör att han ofta måste kissa. Han menar till och med att det ”syns på hans hållning” på ett foto som en av kvinnorna tagit på honom att han endast kissar.

Men tingsrätten menar att fotot tydligt visar att Kaseer inte kissar utan att han ”blottat sig på sätt som kunde förväntas väcka obehag”

Han döms därför för sexuellt ofredande vid två tillfällen och förargelseväckande beteende vid två tillfällen. Påföljden bör enligt tingsrätten bli ”ett kännbart bötesstraff”, vilket bestämdes till dagsböter på sammanlagt 2 500 kronor.

Även om Bilal Kaseer är medborgare i Syrien yrkade aldrig åklagaren på utvisning.

Källa:
Kalmar TR: Mål nr: B 4368-17, dom 2019-02-13


  • Publicerad:
    2019-02-15 08:00