INRIKES. Ytterligare en polis avgår i protest mot den nya rikspolischefen och dennes handfallna agerande. ”Rättssamhället har fullständigt havererat”, menar han.

Kritiken haglar mot den till synes inkompetenta polischefen.

Kritiken haglar mot den till synes inkompetenta polischefen Dan Eliasson.

Nu har det hänt igen. Ytterligare en polis avgår i frustration över den alltmer ohållbara situationen i Sverige och inom polisorganisationen. Den avgörande faktorn i det här och många andra fall är rikspolischef Dan Eliasson och dennes beslut och handfallna agerande.

Polisen Nils Löfgren, som arbetade som brottsutredare, har arbetat som polis sedan 90-talet och har skrivit ett brev till rikspolischefen där han bland annat menar att ”det är katastrof. Rättssamhället har fullständigt havererat. Den som har störst våldskapital är den som styr lokalsamhället”.

I brevet står vidare att läsa att ”ingen åtgärd hade vidtagits. Jag fick aldrig möjlighet att ta en initial kontakt med målsäganden och har inte hunnit förbereda mig för ett målsägandeförhör”, angående ett våldtäktsfall som denne fick i uppdrag att utreda.

I samma brev anklagas även rikspolischefen för att föra både politiker och det svenska folket bakom ljuset i olika frågor, bland annat om situationen inom polisen. ”Antingen ljuger du medvetet eller är så inbäddad i din bubbla att du inte uppfattar hur allvarligt det är”, står det även att läsa.

Polisväsendet började under fjolåret att tappa ovanligt många av sina anställda inom både inre och yttre tjänst. Det är en trend som även hållit i sig i år och organisationen klarar inte längre av att täcka upp arbetsuppgifterna. Flertalet poliser som har sagt upp sig har direkt hållit Dan Eliasson ansvarig för deras avhopp och man har till och med sagt att han, tillsammans med politikerna ”är det största säkerhetshotet mot Sverige”.

Källa:
Nu lämnar jag en myndighet i förfall


  • Publicerad:
    2016-08-23 20:20