Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.
Petri Gornitzka

Petri Gornitzka blir ny MSB-chef

Nu ska regeringen ersätta den bögfestande Dan Eliasson Möt ultraglobalisten med kopplingar till WEF.

Bögklubbsdörrvakt vittnar om Dan Eliassons “kinky” bögutstyrsel

INRIKES. Bögskandalen kring myndighetsbossen Dan Eliasson växer. Till skvallertidningen Stoppa Pressarna vittnar personer med koppling till bögkultur om Eliassons suspekta beteenden och utstyrslar.

Dan Eliassons fallskärm: 3,8 miljoner kronor

INRIKES. Dan Eliasson fick snabbt ett nytt toppjobb av regeringen efter att ha tvingats avgå som boss över MSB. Hade han inte fått ett nytt jobb hade han kunnat hämta ut en ”pension” på 3,8 miljoner kronor.

Dan Eliasson blir generaldirektör på regeringskansliet

POLITIKER. Dan Eliasson avgick nyligen från sin post som chef över MSB, efter att ha åkt på en bögresa till Las Palmas. Nu har den återkommande politikertypen fått ett nytt toppjobb, som generaldirektör på regeringskansliet.

Camilla Asp blir vikarierande ledare för MSB

INRIKES. Den avskydde myndighetschefen Dan Eliasson förpassas till den så kallade Elefantkyrkogården och får behålla sin titel och höga lön.

Superchocken: Dan Eliasson får fet fallskärm då han avgår efter “nödvändiga” bögfestresan

POLITIKER. Efter en tid då den svenske myndighetschefen slagit ifrån sig kritik från hela världen mot hans ”nödvändiga” resa utomlands med homofester mitt under rådande coronarestriktioner – avgår han nu.

Dan Eliassons homosexresa uppmärksammas internationellt

INRIKES. Den ständige myndighets-toppchefen Dan Eliasson uppmärksammas nu även internationellt. Detta efter att han i ett sms uppmanade svenska folket att ”stanna hemma under julhelgen” men själv reste till Las Palmas och gick på gayfest.

Dan Eliasson höll i bögfest på Las Palmas

POLITIKER. MSB-chefen Dan Eliasson hamnade nyligen i blåsväder efter att han passat på att resa på solsemester till Las Palmas. Förutom att ha umgåtts med sin familj ska han också hållit i en bögfest under resan.

Eliasson smyger ut från Arlanda vid hemkomsten från Gran Canaria

DUBBELMORAL. MSB-chefen, som i december åkte iväg på en solresa, har nu kommit hem. På Arlanda undviker han välkomstkommittén i ankomsthallen – för att lämna flygplatsen via en bakdörr.

Chefen för MSB som förespråkar endast livsnödvändiga resor – på nöjestripp till solen

DUBBELMORAL. MSB-chefen har tagit till brösttoner om ansvar under pandemin och han företräder en myndighet med hög svansföring i frågan. Innan jul gjorde han själv en nöjesresa till Kanarieöarna.

Ineffektiva myndigheter klarar inte ta emot krishjälp – “erbjudanden hamnar i svart hål på MSB”

INRIKES. Stark kritik riktas nu mot MSB och andra myndigheter för deras oförmåga att hantera de hundratals erbjudanden om krishjälp som kommit från företag, organisationer och privatpersoner under coronakrisen.

Makteliten i ny dramatisk pressträff: “Det är inte aktuellt att stänga skolorna”

CORONAKRISEN. Inrikesminister Mikael Damberg och utbildningsminister Anna Ekström höll under lördagen en pressträff med myndighetsbossarna Dan Eliasson (MSB) och Johan Carlson (Folkhälsomyndigheten). Till synes ville man endast återigen bekräfta att man inte vidtar några nya åtgärder.

Corona stoppar massinvandringen i flera länder – men inte i Sverige

INRIKES. En journalist på Nya Dagbladet påminner om att medan coronapandemin fått andra länder att stänga gränserna för migranter, så fortgår invandringen och folkutbytet helt obehindrat i Sverige.

Hultqvist vill ha ny myndighet som ska klargöra för folket ”vad som gäller”

INRIKES. Försvarsminister Peter Hultqvist (S) säger att han oroar sig för att det som skrivs i sociala medier kan användas för ”rysk desinformation”. Han vill därför att det införs en ny myndighet i Sverige som ska förkunna för medborgarna ”vad som gäller”.

Nordfront avslöjar: “Projekt Vårsol” – en inblick i maktens paranoida världsbild

1984. Nordfront har under sommaren fått ta del av unikt material från en webbövning som Länsstyrelsen i Skåne haft på MSB:s övningswebb. Med fejkade nyhetsartiklar och videointervjuer har man hjälpt skånska kommuner att rädda valet från ”Arga partiet” som hotar att rasera den så kallade demokratin.

Makteliten i storbråk om grillningsförbud

SKOGSBRÄNDER. Länsstyrelserna, MSB och journalisterna bråkar nu med varandra om vilken omfattning eldningsförbudet ska ha. Kärnfrågan är huruvida man ska förbjuda folk att grilla kött i sina hem.

Dan Eliasson gråter ut i Expressen

INRIKES. Dan Eliasson gråter ut i Expressen om hur ensam han var när han fick sparken som rikspolischef.

Dan Eliasson får behålla sin topplön – tjänar 160 000 kronor i månaden

INRIKES. Det står nu klart att Dan Eliasson kommer att få behålla sin lön på 160 000 kronor i månaden även på propagandamyndigheten MSB.  

Dan Eliasson – Sveriges nya propagandaminister

1984. Vem är egentligen Dan Eliasson och vad betyder hans avsked? Simon Holmqvist försöker reda ut vad hans plötsliga avgång betyder och vilken roll den före detta rikspolischefen kommer att spela under valrörelsen 2018.

Dan Eliasson avgår som rikspolischef!

INRIKES. Den av poliskåren och allmänheten hårt kritiserade rikspolischefen Dan Eliasson avgår, men får nytt toppjobb på MSB.

Dan Eliasson: ”Gängkriminaliteten är värre än någonsin i Sverige”

INRIKES. Rikspolischefen Dan Eliasson går nu ut och säger att gängkriminaliteten har eskalerat så pass mycket i vissa delar av landet att situationen har nått ett ”kritiskt läge”.  

Polisen kritiseras – allt färre våldsbrott klaras upp

INRIKES. Antalet uppklarade våldsbrott minskar, trots Dan Eliassons löften om förbättring. Nu får polisen kritik från Moderaterna.

Polisfacket målar upp mardrömssituation – kritiserar Dan Eliasson

INRIKES. Den kontroversielle rikspolischefen Dan Eliasson får skarp kritik från sina egna underordnade inom Polisförbundet. Dessa målar upp en närmast mardrömsliknande situation för den svenska polisen.

Dan Eliassons brutna löfte – invandrarbrottsligheten breder ut sig

INRIKES. Den kontroversielle rikspolischefen Dan Eliasson erkänner att han misslyckats med att återta kontrollen över Sveriges alltfler svårkontrollerade invandrarförorter.

84 procent: Dan Eliasson är en förbrytare

VECKANS FRÅGA. Är Dan Eliasson inkompetent eller direkt farlig för landet och folket? Eller anser du att han gör ett bra jobb?

Poliskälla: Rikspolischefen nu inblandad i polisens planering!

30 SEPTEMBER. Göteborgspolisen har körts över inför Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg. Dan Eliasson och polisens NOA-grupp har ”tagit över polisens planering”, säger en poliskälla till Nordfront.

Dan Eliasson stannar som rikspolischef

SVERIGE. Den hårt kritiserade rikspolischefen Dan Eliasson kommer sitta kvar på posten. Enligt inrikesminister Anders Ygeman har Eliasson redovisat en plan för hur den negativa utvecklingen inom polismyndigheten ska kunna vändas. Att byta rikspolischef i dagsläget vore ett misstag påstår Ygeman.

Polismyndigheten trappar upp arbetet mot “rysk desinformation”

INRIKES. Rikspolischefen Dan Eliasson har tilldelat Säkerhetspolisen uppdraget förhindra att eventuell “desinformation” från främmande makt får spridning i Sverige.

Endast var tionde svensk har förtroende för den ökände rikspolischefen Dan Eliasson

POLISEN. Enligt en nyligen genomförd opinionsundersökning från Sifo har endast en av tio svenskar ganska eller mycket stort förtroende för den kontroversielle rikspolischefen Dan Eliasson.

Nya krav på Eliassons avgång

INRIKES. Tidigare har Sverigedemokraterna krävt att Dan Eliasson avgår som rikspolischef på grund av dåliga resultat. Nu kommer kraven även från Liberalernas rättspolitiska talesperson.

Polisförbundet Syd i uppror mot regionens högsta polischef

POLISEN. Polisförbundet saknar helt förtroende för Annika Stenberg som är högsta polischef i region Syd och kräver nu henne avgång.

Rikspolischefen stoppade gränskontroller

INRIKES. Under förra årets flyktingkris så förhindrade rikspolischefen Dan Eliasson införandet av gränskontroller trots att både gränspolisen och den nationella operativa ledningsgruppen påtalade behovet av sådana. Detta framkommer i en granskning som riksrevisionen gjort.

Sverigedemokraterna vill satsa miljarder på polisen

POLITIK. Under morgondagen presenterar Sverigedemokraterna sin budget. Bland annat vill man satsa stort på det svenska polisväsendet som under en tid varit i kris.

Dan Eliassons omorganisation av polisen kritiseras i ny rapport

POLISEN. Aftonbladet har kommit över en ännu ej publicerad rapport beställd av regeringen som visar att Dan Eliassons omorganisation av Polismyndigheten skapat stora problem. Detta kort efter att representanter för regeringen påstått att Sveriges polis inte befinner sig i en kris.

Eliasson fortsätter att stoppa huvudet i sanden

INRIKES. Poliskårens kritik mot Dan Eliasson har blivit en följetong och under måndagen riktades ännu mer svidande kritik mot polischefen. Eliasson väljer dock fortfarande att stoppa huvudet i sanden och vägrar bemöta kritiken.

Efter massavhoppen – nu får brandmännen göra polisens jobb

INRIKES. Efter att den ökände Dan Eliasson tillträdde som chef inom polismyndigheten har ett stort antal poliser, både från inre och yttre tjänst, sagt upp sig i protest. Nu har det gått så långt att brandkåren får utföra polisens uppgifter.

Polis hoppar av och kritiserar öppet polischefens inkompetens

INRIKES. Ytterligare en polis avgår i protest mot den nya rikspolischefen och dennes handfallna agerande. ”Rättssamhället har fullständigt havererat”, menar han.

Dan Eliasson anmäld för tjänstefel av kollega

POLISEN. Rikspolischefen Dan Eliasson uttalade sig kritiskt om Sverigedemokraterna i en intervju under Almedalsveckan. Nu har en polisinspektör i Göteborg anmält Eliasson för tjänstefel.

Närpolischef fördömer rikspolischefens uttalande om SD

INRIKES. Närpolischefen Anders Karlsson går till hårt angrepp mot rikspolischef Dan Eliasson och dennes uttalande om att han avgår ifall Sverigedemokraterna tar regeringsmakten år 2018.

Rikspolischefspuckot anställer 700 personer utan att ha pengar till deras lön

POLISEN. Dan Eliasson låter nu polismyndigheten anställa 700 personer – trots att det inte finns några pengar att betala deras löner med.