POLITIKER. MSB-chefen Dan Eliasson hamnade nyligen i blåsväder efter att han passat på att resa på solsemester till Las Palmas, trots regeringens uppmaningar om att inte resa. Förutom att ha umgåtts med sin familj ska han också hållit i en bögfest under resan. 

T.v. MSB-chefen Dan Eliasson. T.h. Bögarna Fredrik Söderholm och Erik Galli. Foto: Pressbild/Instagram.

MSB-chefen Dan Eliasson hamnade nyligen i blåsväder när det avslöjades att han rest till Las Palmas under jul och nyår. Detta trots regeringens egna rekommendationer om att undvika onödigt resande, vilket han har fått mycket folklig kritik för.

I efterhand har Eliasson försvarat resandet med att han ansåg att det var en ”nödvändig resa”.

— Jag har gjort bedömningen att resan är nödvändig. Jag har en dotter som vistas här och som jobbar här. Och jag firade jul med henne och min familj, kommenterade han till Expressen.

Bögfesten

Förutom att ha umgåtts med sin familj har Eliasson också anordnat en bögfest på ön tillsammans med mediaprofilerna, tillika bögaktivisterna Fredrik Söderholm och Erik Galli. Bilder på sociala medier visar hur Eliasson festade vilt med de två unga männen på en balkong under nyårskvällen.

Söderholm och Galli har gjort sig kända för sin hedonism och sina vilda fester, och enligt uppgifter trivdes Eliasson bra med de två unga bögkillarna.

— Dan hade as-trevligt, han var en riktig mysfarbror som fick serva Fredrik och Erik med drinkar. De kan ju vara rätt bitchiga, men de gillar verkligen Dan. De tycker han är as-skön och att tjatet om den här resan är sååååå tröttsamt, säger en källa till Stoppa Pressarna.

Tidigare skandaler

Eliasson har efter en lång rad skandaler fått nya chefspositioner på flera olika myndigheter. Han tidigare varit chef för Migrationsverket, Försäkringskassan, samt ha varit rikspolischef. Idag är han alltså chef för Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, (MSB).

Trots otaliga skandaler och tarvliga uttalanden tycks regeringen fortfarande ha ett förtroende för politruken Eliasson. Enligt en källa till SvD sitter han också på känslig information om Socialdemokraterna, vilket föreslås vara en anledning till att Eliasson fortfarande får behålla sin chefsposition.

— Eliasson tillhör inte den innersta kretsen i partiet, men han ingår i en nära krets. Om partiet förnedrar honom finns risken att han förr eller senare berättar vad han vet om vad som har hänt i olika sammanhang, säger en person till SvD.

När MSB-chefen väl kom hem till Sverige igen valde han att smyga ut genom en bakdörr från Arlanda flygplats.


  • Publicerad:
    2021-01-05 14:05