POLITIKER. Dan Eliasson avgick nyligen från sin post som chef över MSB, efter att ha åkt på en bögresa till Las Palmas. Nu har den återkommande politikertypen fått ett nytt toppjobb, som generaldirektör på regeringskansliet. 

Dan Eliasson får nytt toppjobb som generaldirektör på regeringskansliet. Foto: Anita Andersen (CC BY-ND 2.0).

Dan Eliasson har genom åren varit chef över många myndigheter, exempelvis migrationsverket, försäkringskassan och MSB. Varje gång har han lyckats hamna i någon form av skandal, och fått byta till något annat toppjobb.

Senast i början av månaden slutade Eliasson som chef över MSB, efter att ha rest på en kritiserad bögresa till Las Palmas under jul och nyår, trots de egna uppmaningarna till vanligt folk att inte resa. Efter att han avgått fick Eliasson en ordentlig fallskärm, då han fick avgå med full lön.

Nu har den inkompetenta politruken fått ett nytt toppjobb som generaldirektör på regeringskansliet. Där han bland annat ska se över den svenska krislagstiftningen. Den nya generaldirektören ska bland annat utreda om det går att förbättra Sveriges krisberedskapslagar inför framtiden.

Dan Eliasson har fått i uppdrag att analysera behovet av en översyn av författningsberedskapen. Han ska övergripande identifiera de områden där det är mest angeläget att se över lagstiftningen i syfte att kunna hantera kriser av varierande karaktär”, skriver Regeringskansliets presstjänst i ett mail till SVT.

Han kommer i fortsättningen att tillhöra Regeringskansliets Enhet för Samhällets Krisberedskap (SSK), som bland annat styr över Eliassons gamla arbetsplats MSB. Generaldirektören har alltså trots sin senaste skandal lyckats befordras till en position långt högre en den han hade förut.


  • Publicerad:
    2021-01-23 21:00