MALMÖ. På torsdagskvällen var två vänner ute och körde bil i Rosengård. Plötsligt får de syn på en bil från vilken det hänger en hakkorsflagga. De vågade inte ingripa mot den skäggige svenske föraren eftersom de fruktade för sina liv.

Skärmdump från Sydsvenska Dagbladet.

Skärmdump från Sydsvenska Dagbladet.

De två vännerna och Malmöborna Ramak Iranzamin och Saeed Sarvioskouey var under torsdagskvällen via bil på väg från den mångkulturella stadsdelen Rosengård till centrala Malmö. Plötsligt får de syn på en SUV som har en hakkorsfana hängandes över bakrutan och registreringsskylten.

Ramak kunde inte tro sina ögon när han fick syn på bilen som körde genom Rosengård, så han frågar sin vän: ”Kolla, ser du?”. Saeed ser och knäpper en bild på hakkorsbilen. Dessutom är det en svensk man med långt skägg som är ute och kör – med andra ord inte en ”normal människa”, som Ramak formulerar sig.

Vännerna vågade inte stanna bilen för att konfrontera den svenske mannen med skägg, eftersom de två kamraterna fruktar att det kanske är han som står bakom de senaste skjutningarna i Malmö. De är dock upprörda och chockade och undrar vem som kan göra någonting dylikt – ”det är ju som att köra runt med en ISIS-flagga” menar de.

Polisen har inte tagit emot någon anmälan om den hakkorsprydda bilen, som körde från Rosengård i riktning mot Nobel. Judiska centralrådet i Sverige har ännu inte kommenterat incidenten.

Källa:
Bil körde med nazistflagga genom Rosengård – ”Jag blev chockad”


  • Publicerad:
    2017-02-03 13:30