INRIKES. En pappa stod och väntade på sin dotter på badhuset i Arvika. Flickan kom utspringandes och berättade att en man gått in i kvinnornas omklädningsrum och tittat på när flickan och hennes kompisar duschade.

En pappa stod och väntade på att hans 11-åriga dotter skulle bli klar på badhuset i Arvika efter en simträning. Plötsligt kom flickan utspringandes både ledsen och förskräckt. Hon berättade att det kommit in en man i kvinnornas omklädningsrum när flickan och hennes kompisar stod och duschade. Mannen hade ställt sig bredvid dem och tittat på dem. Flickorna var mellan åtta och tretton år gamla.

— Han hade ställt sig bredvid dem i duschen och stod där och tittade. En av flickorna fick panik och kunde inte röra sig. Två sprang mot entrén och larmade personalen, berättar pappan.

Personalen hade sagt åt mannen att han var tvungen att lämna simhallen med var fortfarande kvar där när flickorna kom ut. Pappan bad flickorna att beskriva hur mannen såg ut och bad även personalen att tillkalla polisen.

När mannen, som är i 30-års åldern kom ut hade han sällskap av två andra män. Pappan gick ikapp männen och sa till gärningsmannen att denne skulle följa med honom. Vilket han gjorde utan motstånd.

Polisen kunde gripa mannen på plats och han står nu misstänkt för sexuellt ofredande. Dock släpptes han senare på fri fot.

— Det är ett rådigt ingripande. Det är bra att det fanns vittnen och att polisen kunde få tag den här mannen. Misstanken kvarstår men han är släppt, säger Stefan Sundberg, vakthavande befäl på Värmlandspolisen.

Källa:
Richards hjälteinsats när dottern ofredades


  • Publicerad:
    2016-12-04 15:40