SVERIGE. En grupp unga kvinnor ofredandes av ett antal unga män på Eriksdalsbadet i Stockholm under onsdagskvällen. En anmälan har upprättats och männen kommer att kallas till polisförhör.

Det var strax innan klockan sex under onsdagskvällen som polisen fick in ett larm om att en grupp unga kvinnor blivit ofredade av ett gäng unga män på Eriksdalsbadet i Stockholm.

— Det var ett gäng tjejer som blev omringade av ett tiotal killar som försökte tafsa på dem. Vakten uppmärksammade detta ganska snabbt och polispatrull tillkallades, säger Johan Renberg, stationsbefäl vid polisen på Södermalm.

Efter förhör med flickorna kunde man peka ut misstänkta gärningsmän. Dessa omhändertogs inte men kommer att kallas till polisförhör.

— Anmälan upprättades och de kommer att kallas till förhör senare, säger Renberg.

Eriksdalsbadet har under en längre tid haft problem med att kvinnliga badgäster blivit utsatta för sexuellt ofredande. Beslut fattades därför om att separata bubbelpooler för män och kvinnor skulle införas i ett försök att få stopp på ofredandena. Ett försök som tycks ha misslyckats.

Källa:
En grupp tjejer ofredades på bad


  • Publicerad:
    2016-02-25 09:35