Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Invandrare anhållna för grov våldtäkt i Ludvika

Av Redaktionen, 2016-01-21
redaktionen@nordfront.se

BROTT. Två invandrare har anhållits misstänkta för en grov gruppvåldtäkt som inträffade i centrala Ludvika i oktober i fjol. Det kvinnliga offret fick allvarliga fysiska skador till följd av våldtäkten.

våldtäkt ludvika

Platsen där våldtäkten inträffade. Foto: Nordfront.

våldtäkt ludvika2

Foto: Nordfront

Det var den 17 oktober i fjol som en ung kvinna lämnade krogen inne i centrala Ludvika som tre män, alla av utländsk härkomst, gick fram till kvinnan och frågade efter cigaretter. När kvinnan gick från platsen följde de tre männen efter henne och slet in henne på en bakgård vid Fredsgatan, där hon sedan våldtogs.

Förbipasserande hörde kvinnans rop och kom till hennes undsättning och de lyckades avbryta den pågående våldtäkten. Gärningsmännen flydde från platsen och kvinnan fördes till sjukhus för sina skador som ska ha varit allvarliga.

Polisen lyckades säkra DNA-spår från brottsplatsen och offret kunde ge en tämligen god beskrivning av invandrarna som överföll henne.

För några dagar sedan kom resultatet från Nationellt forensiskt centrum (NFS) och man kunde få fram vilka två av gärningsmännen var via DNA-spåren och de anhölls i sin frånvaro och greps under onsdagsförmiddagen.

De två män som greps i sina bostäder under onsdagsförmiddagen och som nu sitter anhållna misstänkta på sannolika skäl för den grova våldtäkten som inträffade i Ludvika i höstas är den 29-årige Berhe Yohanes Girmay (19861007-3317) och den 24-årige Tekle Mulugeta Teklemariam (19910322-4714). Polisen är dock tämligen övertygade om att de kommer att lyckas gripa den tredje personen som deltog i våldtäkten.

Männen kommer att förhöras under torsdagseftermiddagen och därefter kommer en åklagare att besluta om männen ska häktas eller inte.

Detta är inte det första gruppvåldtäkten som skett i Ludvika den senaste tiden. Nordfront har tidigare skrivit om en brutal gruppvåldtäkt som inträffade i en lägenhet i Ludvika i augusti förra året.

Trots att offret uppgav att det var flera gärningsmän som våldtog henne dömdes endast en person, eritreanen Solomon Sielay, för våldtäkten. Masgina Zeimkal Gebreslase, Hagos Tesfamichael Grazgel, Filmon Kahsay, Tadyos Esak Kidane och Samiel Merihsenay dömdes till tio månaders fängelse för underlåtenhet att avslöja grov våldtäkt. Två personer frikändes av tingsrätten.

Nordfront återkommer med information när mer finns att rapportera.

Källor:
Målnr: B 177-16
Tre misstänks för våldtäkt i Ludvika
DNA fäller två för ouppklarad överfallsvåldtäkt
Två män anhållna misstänkta för grov våldtäkt i Ludvika i höstas


  • Publicerad:
    2016-01-21 14:47