INRIKES. Under natten mot lördagen blev en kvinna våldtagen i centrala Ludvika. Tre män är misstänkta för brottet.

luddis4

Vid 01-tiden natten mot lördagen har en kvinna blivit våldtagen utanför en restaurang i centrala Ludvika. I anmälan har kvinnan uppgett att det rör sig om tre gärningsmän. Kvinnan har undersökts av sjukvården och bekräftas ha fått allvarliga fysiska skador.

— Kvinnan blev utsatt för brott av tre personer, säger Carina Nilsson, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

Under stora delar av lördagen var platsen där kvinnan blivit våldtagen avspärrad och polisen avsökte platsen med flera patruller inklusive hundpatruller. Polisen har även arbetat med att höra eventuella vittnen till händelsen.

Polisen gick under lördagseftermiddagen ut med att tre män är misstänka för brottet. Dock har ännu ingen gripits. Men i övrigt är polisen förtegen om händelsen och hänvisar till att utredningen befinner sig i ett mycket känsligt läge. En åklagare har nu kopplats in i fallet.

Detta är inte första gruppvåldtäkten som skett i Ludvika den senaste tiden. Nordfront rapporterade så sent som i augusti om en gruppvåldtäkt i en lägenhet i Ludvika. Gärningsmännen i det fallet var eritreaner, som anhölls och häktades ganska snabbt. I september kunde även Nordfront rapportera om att tre invandrarungdomar satt anhålla misstänka för våldtäkt mot barn.

Nordfront kommer att följa händelsen och rapportera när mer information finns att ge.

Källor:
Kvinna våldtogs – tre män misstänkta
Tre misstänks för våldtäkt i Ludvika


  • Publicerad:
    2015-10-17 23:20