INRIKES. Tre invandrarungdomar är anhållna och misstänkta för våldtäkt mot barn. Enligt Migrationsverket sökte de asyl i Sverige.

Natten mot onsdag anhölls tre ungdomar i åldrarna 16 till 17 år gamla misstänkta för våldtäkt mot barn. Våldtäkten ska ha skett i den lilla byn Hammarlöv utanför Trelleborg i Skåne.

Enligt handlingar från rättsväsendet så bär alla tre arabiskklingande namn och saknar svenska personnummer men de själva uppger i förhör att de är mellan 16 och 17 år gamla.

Migrationsverket uppger för nyhetssajten Fria Tider att de tre unga männen sökt uppehållstillstånd i Sverige.

Kammaråklagaren Jonas Martinsson bekräftar att våldtäkten ägt rum i Hammarlöv men vill i övrigt inte uttala sig.

— Jag kan inte uttala mig mer om platsen eller var det här ska ha skett, inte i nuläget, säger han till nyhetssajten Fria Tider.

Enligt kommunen har man inget flyktingboende på orten och det är oklart varför gärningsmännen befann sig i området. Svenska kyrkan har inte heller något boende för asylsökare i Hammarlöv.

Våldtäkten i Hammarlöv är en i raden av de senaste uppmärksammade våldtäkterna där asylsökare står misstänkta. Nordfront har bland annat tidigare rapporterat om gruppvåldtäkten på Södermalm i Stockholm och om de åtta män från Eritrea som misstänks för gruppvåldtäkten i Ludvika.

Källa:
Tre flyktingbarn anhållna för våldtäkt mot barn


  • Publicerad:
    2015-09-17 19:20