Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

FILM: Asylsökare i Tyskland försökte bränna ner livsmedelsaffär

MÅNGKULTUREN. Pojken från Afghanistan krossade vin- och spritflaskor i affären och försökte sedan tända eld på alkoholen.

Norsk ex-minister döms för homo-utnyttjande av asylpojkar

NORGE. Den tidigare fiskeministern Svein Ludvigsen har dömts till fängelse för att ha utnyttjat tre asylsökande pojkar.

Österrike har tröttnat på ljugande invandrare – kollar igenom asylsökandes mobiltelefoner

UTRIKES. I kampen mot illegal invandring ska alla så kallade asylsökare som kommer till Österrike framöver behöva lämna ifrån sig sina mobiltelefoner.  

Röda korset får 1,9 miljoner till ”hälsoarbete” för asylsökande 

INRIKES. Regeringen har beslutat att slösa bort ytterligare 1,9 miljoner kronor på asylsökande och nyanlända. Pengarna ska gå till att ”motverka psykisk ohälsa för de som bär på traumatiska upplevelser”.

“Flyktingar” flygs direkt till Norrbotten

MASSINVANDRINGEN. Tisdagen den 13/6 landar närmare 300 migranter på Luleå flygplats på grund av en ”internationell överenskommelse” om att ta emot flyktingar som först har sökt sig till Grekland och Italien 2015. Var tredje vecka fram till slutet av oktober kommer ett plan med asylsökande att landa på Luleå flygplats, trots stor platsbrist.

Fler asylsökande efter att id-kontroller tagits bort

FRÄMLINGSINVASIONEN. Efter att id-kontrollerna för resande från Danmark togs bort i torsdags så har antalet migranter vid gränskontrollerna ökat kraftigt.

Island tog emot rekordmånga asylsökande 2016

ISLAND. 1 132 personer sökte asyl på Island under 2016. Detta är det högsta antalet asylsökande landet någonsin har tagit emot. Den största gruppen kom från Makedonien och Albanien och över 50 procent var män.

Ungern vill internera alla asylsökande i landet

UNGERN. Den ungerska regeringen vill lagstifta om att internera alla asylsökande som befinner sig i landet i läger vid gränsen.

Illegala invandrare ska få gratis preventivmedel

INRIKES. I Örebro län ska papperslösa och asylsökande kvinnor nu erbjudas gratis preventivmedel. Kostnaden för den nya satsningen blir 100 000 kronor om året.

Linnéuniversitetet delar ut stipendier till asylsökande

VÄXJÖ. Linnéuniversitetet i Kalmar och Växjö delar ut stipendier till asylsökande främlingar från utomeuropeiska länder, detta för att de ska kunna studera i Sverige utan att behöva betala lagstadgade terminsavgifter. På Linnéuniversitet i Kalmar och Växjö vill man uppenbarligen försöka höja bildningen hos de utomeuropeiska asylsökande invandrarna som tar sig in i landet. Man är så […]

En anhållen misstänkt för grov misshandel efter storbråk

VÄRMLAND. Polisen larmades under lördagskvällen till ett asylboende i Årjäng där ett tiotal personer var inblandade i ett stort bråk. En asylsökare sitter nu anhållen misstänkt för grov misshandel.

Regeringen vill stänga Öresundsbron?

INRIKES. Regeringen lägger nu fram ett förslag om att de vill kunna stänga av Öresundsbron. Detta för att minska antalet asylsökare till Sverige.

Ny brand i planerat asylboende

INRIKES. En ny brand uppstod på en gård som var planerad för asylboende utanför Göteborg. En byggnad totalförstördes.

Attentat mot tyska asylboenden ökar

TYSKLAND. Under årets tre första kvartal har attackerna mot asylboenden i Tyskland tredubblats mot hela förra året. Kriminalpolisen varnar nu politiker och personal på boenden att våldet kan komma att eskalera.

Massinvandringen prioriteras framför…

MASSINVANDRING. Norska regeringen presenterade idag ett förslag till en rad ekonomiska nedskärningar. Dessa tänker man genomföra för att finansiera massinvandringen till Norge.

Invandrare dömd för att ha hjälpt asylsökare få olagligt uppehållstillstånd

KRISTIANSAND. En 59-årig utländsk kvinna blev nyligen dömd till fängelse för att ha hjälpt två asylsökare få olagligt uppehåll i Norge.

Asylsökare från Mali våldtog kvinna i centrala Skellefteå

INRIKES. Asylsökande man med afrikanskt ursprung sitter häktad misstänkt för våldtäkt. Övergreppet ska ha inträffat på Espresso House i centrala Skellefteå.

Tre asylsökande ungdomar misstänkta för våldtäkt mot barn

INRIKES. Tre invandrarungdomar är anhållna och misstänkta för våldtäkt mot barn. Enligt Migrationsverket sökte de asyl i Sverige.

Asylsökande i Dalarna ockuperade buss och demonstrerade

INRIKES. Asylsökare protesterade mot den boendestandard de erbjudits och känner sig lurade. De ockuperade bussen de anlände med och demonstrerade utanför den lokala butiken.

Ångrar att de sökte asyl i Sverige

INRIKES. Under sin flykt från kriget i Syrien fick bröderna höra att Sverige var det land man skulle söka asyl i. Nu ångrar de att de kom hit.

Invandrare får gratis busskort för 500 000 i månaden

INRIKES. I mars i år togs beslutet om att totalt 3 500 asylsökande i Kalmar län ska få gratis busskort. Nu ska det införas.

Sverige har lovat att ta emot 1800 asylsökande

MASSINVANDRING. Sverige har erbjudit sig att ta emot 1 800 asylinvandrare från bland annat tredje världen. Detta är dock ingenting jämfört med vad Sverige tar emot per vecka.

Uppmanar elever att undvika “utmanande” kläder för att minska risken för “missförstånd”

TYSKLAND. I staden Pocking har en gymnasieskola fått 200 asylsökande som grannar. För att undvika ”missförstånd” har rektorn uppmanat de kvinnliga eleverna att inte klä sig ”utmanande”.