TYSKLAND. I staden Pocking har en gymnasieskola fått 200 asylsökande som grannar. För att undvika ”missförstånd” har rektorn uppmanat de kvinnliga eleverna att inte klä sig ”utmanande”.

skjørt-460x250

I staden Pocking i södra Tyskland har gymnasieskolan Wilhelm-Diess-Gymnasium fått en flyktingmottagning med 200 boende som sin närmsta granne. Flyktingförläggningen som öppnade för en vecka sedan ligger precis bredvid skolans gymnastiksal. Något som lett till att elevernas gymnastikundervisning har blivit flyttad till en närliggande grundskola.

Men detta till trots är skolans rektor, Martin Thalhammer, orolig för att potentiella ”missförstånd” kan uppstå mellan eleverna och asylsökarna. I ett brev till elevernas föräldrar föreslår han att eleverna bland annat bör vidta vissa försiktighetsåtgärder.

De syriska medborgarna är i huvudsak arabisktalande muslimer. De är präglade av sin kultur. Eftersom vår skola ligger precis bredvid flyktingmottagningen bör våra elever tänka på hur de klär sig för att undvika eventuella kulturkrockar. Utmanande toppar och blusar och korta shorts och kjolar kan leda till missförstånd.

Burka, ett säkert klädesplagg för att undvika "missförstånd".

Burka, ett säkert klädesplagg för att undvika ”missförstånd”.

Rektorns brev fick ett milt sagt blandat mottagande. En del har uttryckt sitt stöd och andra kritik. Till tysk massmedia förklarar Thalhammer att det är hans skyldighet att ta hand om eleverna.

— Det är min plikt att ta hand om ungdomarna. Därför vill jag informera om vad som sker på skolområdet. Det är mitt ansvar att påminna alla inblandade om att det är två kulturer som möts här.

Skribenten för den danska invandringskritiska nätsidan Den korte avis, Hara Dvinge, kommenterade rektorns utspel i en artikel.

— Det är oförskämt att kräva att den tyska lokalbefolkningen ska anpassa sig till muslimska regler, samtidigt som man ger mat och husrum till muslimska invandrare.

Tidigare publicerad på Nordfront.net.

Källa:
Asylboende placeras bredvid skola – rektor uppmanar kvinnliga elever att inte klä sig «utmanande»
Skolen fik et asylcenter til nabo


  • Publicerad:
    2015-07-09 19:20