MASSINVANDRING. Ett 40-tal ”flyktingar” vägrade att lämna Migrationsverket efter att de fått veta att de skulle flyttas till ett annat boende.

Det var under tisdagen som ett 40-tal ”flyktingar” vägrade att lämna Migrationsverkets lokaler i Jönköping efter att de fått veta att de skulle flyttas från boendet Elmia till ett annat boende. Skälet till omflyttningen var att ett stort lass ”nyanlända” skulle inkvarteras i Elmia och då skulle 40 personer som bodde på hemmet flyttas vidare till Viebäck i Nässjö kommun.

— Flyktingboendet i Viebäck är redan trångbott, det är hemskt nedgånget, svårt att sköta sin hygien. Nu ska vi dit också, säger Kanaan, en av de som måste byta boende.

De 40 personerna valde först att barrikera sig inne på Migrationsverket men fortsatte sedan att demonstrera på Storgatan.

— Vi stannar ute i natt om vi måste, ska Kanaan ha sagt.

Guna Grauselds, presskommunikatör på Migrationsverket, säger följande om händelsen:

— Det går inte att ställa krav utifrån var man trivs bäst i nuläget, det finns inget utrymme för det i pågående flyktingkris. Läget är så här i Sverige i dag, om man inte vill bo där Migrationsverket bereder plats så måste man se till att skaffa eget boende.

Nordfront rapporterade för bara några dagar sedan om hur en busslass av asylsökande vägrade att kliva av bussen i Fredriksberg, Dalarna, då de tyckte att boendet de skulle flyttas till inte levde upp till deras standard.

Källa:
40-tal flyktingar protesterade mot Nässjöflytt


  • Publicerad:
    2015-09-23 22:00