SVERIGE. Fem asylsökare vägrar att kliva av bussen till asylboendet Blinkarpsgården, utanför Röstånga, i Skåne. Orsaken ska vara att de inte tycker att boendet är tillräckligt bra.

Flera polispatruller har under eftermiddagen stått utanför Blinkarpsgården och försökt övertala de fem personer som vägrar att kliva av bussen att komma ut, med misslyckat resultat.

— Det är ganska låst. Vår enhetschef har åkt därifrån efter att ha försökt prata med dem och förklara hur förutsättningarna ser ut. Men de sitter kvar på bussen, de här fem personerna. Det finns inte så mycket mer vi kan göra, vill de sitta kvar på bussen så får de vara där fram till dess att bussbolaget i så fall begär om avhysning, säger Migrationsverkets Fredrik Bengtsson.

De fem personerna som vägrar att kliva av bussen har tidigare bott på ett asylboende i Simrishamn men Migrationsverkets avtal med boendet går ut inom kort och nyligen beslutades att de boende skulle flyttas till Blinkarpsgården.

Orsaken till att de fem asylsökande personerna inte vill kliva av bussen är för att de tycker att boendet inte ska vara tillräckligt bra.

Personerna sitter alltså kvar på bussen och det finns inget som polisen eller Migrationsverket kan göra.

— Vi skulle inte kunna lösa uppgiften om det var så att man fritt får välja när man kommer fram om man vill stiga av bussen eller inte. Det funkar inte. Vi har 1500 asylsökande varje vecka som vi måste lösa logi till, så det är det här erbjudandet som gäller om man inte kan ordna det på egen hand, säger Bengtsson om händelsen.

Källa:
Asylsökande vägrar att lämna bussen


  • Publicerad:
    2015-06-12 20:35