KARLSTAD. I Östersund var det för kallt och i Karlstad är det för mycket skog. Utanför polishuset i Karlstad stannade så en buss av asylsökande under torsdagskvällen.

Bara veckor efter att asylsökande vägrat kliva av bussen i Östersund inträffar en liknande incident – nu i Karlstad. På torsdagskvällen parkerade en buss utanför polishuset i Karlstad med 13 asylsökande som vägrat flytta in i asylboendet i Långserud.

De kräsna ”flyktingarna” från Somalia och Syrien hade körts från Skara till Långserud, men när de kom fram gillade de inte vad de fick se och vägrade kliva av. Busschauffören, som ville ha hjälp att avhysa dem från bussen, körde på torsdagskvällen till polisstationen i Karlstad där sällskapet förmodligen kommer tillbringa natten enligt nwt.se.

Till SVT säger vakthavande befäl Bo Jansson att asylboendet låg ”för långt in i skogen” för att de asylsökande skulle vara riktigt nöjda. De 13 ”flyktingarna”, som säkerligen varit med om värre saker i sina hemländer, tyckte också att det var för små rum och stannade också av denna anledning i bussen.

– Det låg för långt in i skogen och det var för små rum. Vi erbjöd oss att köra dem tillbaka men det ville de inte, säger Bo Jansson och hänvisar till att det är Migrationsverkets ärende och inte något polisiärt i nuläget.

För någon timme sedan lämnade de asylsökande bussen för att, vilket förmodats, få en liten matbit innan man fortsätter med protesterna mot den kränkande behandlingen. Migrationsverket kommer att föra en dialog med dem under fredagen.

Källor:
Flyktingar vägrade flytta till Långserud
Asylsökande vägrade gå av bussen
Asylsökande vägrade lämna buss


  • Publicerad:
    2015-02-27 00:15