Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Asylsökande vägrade gå av bussen på grund av “fel information”

Av Redaktionen, 2015-02-27
redaktionen@nordfront.se

KARLSTAD. Felaktig information var anledningen till att de asylsökande vägrade kliva av bussen i Långserud i Värmland. De hade utlovats att få bo i Karlstad men hamnade istället i Långserud som hade för mycket skog.

Hotell vildmarken dög inte för kräsna asylsökande.

Hotell vildmarken dög inte för kräsna asylsökande. Foto: Langserud.nu.

Under gårdagskvällen vägrade 13 asylsökande från Somalia och Syrien kliva av bussen vid asylboendet på Långseruds vildmarkshotell i Värmland. Istället parkerade bussen utanför polisstationen i Karlstad eftersom busschauffören ville ha hjälp att avhysa dem.

Det låg för långt in i skogen och det var för små rum, berättade Bo Jansson, vakthavade befäl vid Karlstadspolisen till nwt.se.

På fredagsförmiddagen har Migrationsverket varit i samtal med de kräsna ”flyktingarna” som berättat att de fått fel information om destinationen och att de ville bo någon annanstans än vid vildmarkshotellet i Långserud.

– De har fått fel information i Skara. De trodde att de skulle åka till Karlstad, säger Lotta Anderberg till Värmlands folkblad.

– Migrationsverket beklagar den felaktiga informationen. Men nu har de gått med att åka tillbaka till Långserud, säger Lotta Anderberg.

De asylsökande är dock inte riktigt nöjda med lokaliseringen men har gått med på det då de ”vill inte bråka”, men förmodligen också för att Migrationsverket tidigt gått ut med att de annars måste skaffa sig boende på egen hand.

— Vi har inte riktigt accepterat det men vi vill inte bråka. Det är väldigt långt från civilisationen och från våra bekanta som finns kvar i Skara, säger en av flyktingarna till VF.

Källor:
Vägrade på grund av fel information
De asylsökande ska skickas tillbaka till Långserud


  • Publicerad:
    2015-02-27 11:30