SKÅNE. När migrationsminister Morgan Johansson besökte ett flyktingboende i Broby utanför Kristianstad attackerade ett av de ”ensamkommande flyktingbarnen” honom med en brandsläckare.

När Morgan Johansson var på väg att lämna flyktingboendet på gamla Brobysjukhuset blev han attackerad av en främling. Personen tog en av skumbrandsläckarna som hängde på väggen och sprutade på både Johansson och boendets ägare Jahangir Hejazi. En bild som togs under tumultet kan ses HÄR.

Johanssons säkerhetsvakter var dock snabba med att omhänderta främlingen och sätta migrationsministern i säkerhet. Tre polisbilar var snabbt på plats och Morgan Johansson kunde lämna boendet.

— Man ska inte ta för lätt på det här, klart att det är allvarligt. Det räcker med att en eller två personer har sådana här idéer för att det ska göra stor skada. Men min livvakt gjorde ett snabbt och bra ingripande, säger Johansson.

Resterande invandrare på boendet uppges dock ha applåderat Johansson när han kom ut och ministern själv vill inte dra några slutsatser av händelsen.

— Det här var en enskild händelse och jag vill inte dra för stora slutsatser av den, menar han.

Källa:
Migrationsministern attackerad i Broby


  • Publicerad:
    2015-03-23 18:15