MASSINVANDRING. En buss med 35 asylsökare anlände till ett asylboende i Lima, utanför Malung. När bussen kom fram vägrade flera av invandrarna att kliva av bussen i protest mot att de inte ville bo där.

Det var vid åttatiden på kvällen under söndagen som bussen med asylsökare kom till sitt nya asylboende i Lima utanför Malung. Några av invandrarna gick in på boendet medan flera vägrade att kliva av bussen då de inte ville bo på boendet. Trots att Migrationsverket informerade invandrarna om att det inte fanns möjlighet att köra dem till något annat boende vägrade de att kliva av.

— Vi har förklarat att vi inte kan erbjuda något annat boende. Om man inte vill bo där får man ordna ett eget boende, säger Matilda Niang på Migrationsverkets pressjour.

Klockan åtta på måndagsmorgonen hade situationen fortfarande inte löst sig och 30 personer satt fortfarande kvar på bussen.

Polisen kallades under morgonen till platsen men säger att de inte kan göra någonting åt situationen då det inte är polisiärt.

Källa:
Asylsökande vägrar kliva av bussen


  • Publicerad:
    2015-10-26 09:50