SYRIEN. Nyligen öppnade Ryssland sitt första flyktingläger. Flyktinglägret är dock inte upprättat i själva Ryssland utan i den syriska provinsen Hama. Under invigningsceremonin tillagades det mat till 200 syriska barn som flytt undan de krigshärjade områdena i landet.

Medan europeiska länder, däribland Sverige, låter illegala invandrare från tredje världen strömma in i Europa bygger Ryssland flyktingläger i Syrien. Flyktinglägret som är upprättat i den syriska provinsen Hama har en yta på 5 000 kvadratmeter och kommer bebos av 500 flyktingar.

Lägret är uppsatt på en galoppbana i stadens centrum och består av sammanlagt 25 tält med sängar och ugnar för uppvärmning under vintertid. Det finns även fyra fältkök för matlagning, ett matrum, två mobila elgeneratorer samt vattenreservoarer. Förutom detta så har ryska flygplan fraktat cirka 15 ton livsmedel och 50 000 engångskökssaker för minst en månads tid framöver.

Under invigningsceremonin, som invigdes av provinsens guvernör och högt uppsatta syriska militärer samt präster, tillagades mat till 200 barn. Provinsens guvernör Hassan Omar Halaf höll ett tal under invigningsceremonin där han bland annat tackade Ryssland för deras hjälp.

— Vi är mycket tacksamma till Ryssland för dess hjälp med leveranser av förnödenheter och stapelvaror till lägret. Lägret har en stor betydelse i samband med det rådande läget i Syrien. Härmed kan vi ta emot fler interna flyktingar från provinser, där stridsföring ännu pågår, sa han under sitt tal.

Källa:
Ryssland öppnar sitt första flyktingläger. I Syrien


  • Publicerad:
    2015-09-17 21:45