Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Opinionsundersökningar beställda av folkutbytesvurmare ger oönskade resultat

INRIKES. Efter tre opinionsundersökningar genomförda på SvD:s initiativ: En journalist vid tidningen kämpar för att förstå svenskarnas önskan om minskad flyktinginvandring.

Teaterföreställning vill få folk att ändra uppfattning om “flyktingar”

STOCKHOLM. Under hösten 2015 vällde det in ”flyktingar” på centralstationen i Stockholm. Nu kommer denna händelse att spelas upp i en teaterföreställning med syftet att få människor att omvärdera sin syn på så kallade flyktingar.

Angela Merkel är på Sverigebesök

POLITIK. Tysklands impopulära förbundskansler Angela Merkel befinner sig i Sverige under tisdagen på en blixtvisit för att träffa statsminister Stefan Löfven för att diskutera EU:s framtid, säkerhet och migration.

Flyktinglag ska delta i Olympiska spelen

OLYMPISKA SPELEN. I år sker ett historiskt deltagande av ett nytt lag i sportsammanhang. Ett flyktinglag har satts ihop av FN och Olympiska Kommitén och kommer delta i tävlingen för att visa solidaritet med alla världens flyktingar.

Stödet för EU sjunker kraftigt

UTRIKES. Stödet för EU har under det senaste året sjunkit kraftigt i flera medlemsländer främst till följd av flyktingkrisen. Det visar en studie från det amerikanska forskningsinstitutet Pew Research Center.

Sverige blir medarrangör till Obamas “flyktingtoppmöte”

MASSINVANDRING. I september kommer USA att anordna ett ”flyktingtoppmöte” i New York. Sverige kommer att vara medarrangör till mötet och det menar Stefan Löfven är ett ”erkännande av den svenska migrationspolitiken”.

Turkiet, Erdogan och Neo-ottomanismen

TURKIET. Just nu pågår förhandlingar mellan EU och Turkiet, med deras president Erdogan i spetsen, för att lösa ”flyktingkrisen” och minska inflödet av främlingar till Europa. Men vem är egentligen denne Erdogan som EU vill sluta överenskommelse med och vilka idéer är det som driver honom och Turkiet?

Slovakien stämmer EU i Europadomstolen

EU. I ett försök att hindra EU från att genomföra det starkt kritiserade kvotsystemet för att fördela asylsökare inom unionen kommer Slovakien att stämma unionen i EU-domstolen i Luxemburg.

Debatt om massinvandringen på Lunds universitet – Expo hugger

NYTÄNK. Efter att Lunds universitet annonserat om en debatt där man ska prata om hur massinvandringen förändrar Europa gick den åsiktsregistrerande organisationen Expo till fullt angrepp mot universitetet. Nu har man bytt ut ordet ”massinvandringen” mot ”flyktingkrisen”.

Polisen kontrollerade identiteter på tåg från Köpenhamn

SVERIGE. Polisen genomförde idag en id-kontroll ombord på ett tåg på väg mot Sverige. Runt trettio människor fick följa med till Migrationsverket för att söka asyl. Detta är den första kontrollen i ledet efter införandet av gränskontroller.  

Befolkningsmängden ökar drastiskt i Sverige

MASSINVANDRING. Enligt en ny prognos från Statistiska centralbyrån ökar Sveriges befolkning kraftigt. Detta beror dock inte på att svenskarna föder fler barn, istället är befolkningsökningen ett direkt resultat av massinvandringen från tredje världen.

Migrationsverkets anställda har fördubblats

INRIKES. Migrationsverket har fördubblat sitt antal anställda på bara några år. De är nu över 7000 anställda.

800 000 “flyktingar” väntas resa tillbaka till Syrien?

UTRIKES. Iranska Fars (FNA) uppger nu att cirka 800 000 syriska så kallade ”flyktingar” väntas resa tillbaka till Syrien med anledning av det ryska flygvapnets insatser i landet. Samtidigt kritiserar den österrikiske journalisten Christian Saarländer tysk massmedia för att sprida vinklad propaganda mot Ryssland.

Tältlägret i Lund får vänta – bygglov krävs

INRIKES. Tältlägret som ska resas upp för asylsökande i Revingehed utanför Lund kommer ta längre tid än väntat. Anledningen är att bygglov krävs.

Protesterna mot massinvandringen i Tyskland radikaliseras

TYSKLAND. Protesterna mot massinvandringen i Tyskland, som leds av Pegida, blir allt mer radikala i sin framtoning. Senast hade man en galge framme som var ”reserverad” för förrädarna Angela Merkel och den tyske finansministern Sigmar Gabriel.

Massinvandringen får landstingen att gå på knäna

MASSINVANDRING. Flera av landstingen runt om i landet är nu så hårt pressade av den stora ström av asylsökare som besöker vårdcentralerna att många av dem nu går på knäna.

Bråk på asylboende i Orsa

INRIKES. Stort antal personer i bråk på asylboende i Orsa. En person fick föras till sjukhus med ambulans.

Brittisk välgörenhetsorganisation slutar ge hjälp åt “flyktingläger”

FLYKTINGKAOSET. Den brittiska välgörenhetsorganisationen Human Relief Foundation väljer nu att strypa hjälpen till ”flyktinglägret” i Calais. Anledningen är att de så kallade ”flyktingarna” i lägret inte är några riktiga flyktingar. Representanterna från organisationen anser att de inte haft någon anledning att lämna sina hemländer.

Nya prognosen: 1,5 miljoner asylsökare till Tyskland

MASSINVANDRING. De tyska myndigheterna beräknar nu att Tyskland kommer ta emot cirka 1,5 miljoner asylsökare under 2015. Förut väntade man sig att mellan 800 000 till en miljon asylsökare kommer ta sig till landet år 2015.

Kroatien stänger gränsen

MASSINVANDRING. Kroatien stänger nu gränsen mot Serbien då landet inte längre klarar av att hantera situationen. Sammanlagt ska 11 000 asylinvandrare ha tagit sig över gränsen mellan Serbien och Kroatien uppger kroatiska myndigheter.

Ryssland öppnar sitt första flyktingläger

SYRIEN. Nyligen öppnade Ryssland sitt första flyktingläger. Flyktinglägret är dock inte upprättat i själva Ryssland utan i den syriska provinsen Hama. Under invigningsceremonin tillagades det mat till 200 syriska barn som flytt undan de krigshärjade områdena i landet.

Illegala invandrare gripna i Ungern

UNGERN. Under tisdagsmorgonen grep ungersk polis ett antal personer som man misstänker har tagit sig över gränsen mellan Serbien och Ungern illegalt. Sammanlagt greps nio syrier och sju afghaner. De är de första att gripas efter att landet skärpt sina regler kring främlingar som försöker ta sig in i landet illegalt.

Tyskland stänger gränsen tillfälligt

TYSKLAND. Under två veckors tid har Tyskland tagit emot 63 000 asylsökande som tagit sig till landet från Ungern och Balkan. Men nu klarar man inte av att ta emot fler uppger landets inrikesminister som samtidigt meddelar att tillfälliga gränskontroller kommer att upprättas.

Saudiarabien tar inte emot en enda flykting – bygger moskéer i Tyskland istället

FLYKTINGKRISEN. Enligt Amnesty International tar de rika arabiska gulfstaterna inte emot en enda flykting och enligt Frankfurter Allgemeine Zeitung bygger exempelvis Saudiarabien 200 moskéer i Tyskland istället för att själv ta emot flyktingar.

Danmark skärper kontrollen vid sina gränser

MASSINVANDRING. Efter att motorvägen E47 i Rödby, som först stängdes av då asylsökande använde den som väg till Sverige, återigen öppnades mellan måndagen och torsdagen skärper nu den danska regeringen kontrollen vid landets gränser.